Свет

Ужас! МАЛОЛЕТНИ БОГДАН СВИРЕПО УБИО МИРОСЛАВУ (6): Тинејџер до смрти ударао дете, сумња се да је силована!

У Украјини је почело суђење 13-годишњем Богдану Ф, који се терети да је у јулу ове године убио девојчицу Мирославу Третјак.

Шестогодишња девојчица нестала је 28. јула у региону Харкова, а њено тело је са бројним модрицама и повредама по лицу пронађено у једном напуштеном објекту након опсежне потраге исте ноћи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Обдукција је показала да је преминула од последица удараца тупим предметом, а тужилаштво и даље не жели да открије да ли је мала Мирослава и силована уочи убиства.

Недуго након што је пронађено тело девојчице, полиција је привела 13-годишњег Богдана, који је живео у комшилуку мале Мирославе. Управо је у његовом друштву Мирослава последњи пут и виђена. Комшије су полиције рекле да су се уочи нестанка девојчице она и Богдан свађали, а да је тинејџер након тога Мирославу повео у шетњу, преноси „Телеграф“.

Тада се девојчици изгубио сваки траг.

Мајка је у паници звала све другарице, али Мирославу ниједна девојчица није видела. Онда је мајка сазнала да је њена ћерка последњи пут виђена како на бициклу одлази са Богданом. Када је њега питала где је Мирослава, он је прво тврдио да је није видео, а онда је рекао да је сама отишла у непознатом правцу.

Убрзо је цело село кренуло у потрагу за девојчицом, а полиција је чешљала сваки крај села. Испитали су и Богдана, али како им дечак ништа није рекао, пустили су га и тинејџер је све време учествовао у потрази за Мирославом.

– Дечак је малтене ћутао пред полицијом. Нико у том тренутку није ни помислио да се Мирослави нешто лоше догодило, сви су се надали да ће је наћи и на дечака нису много обраћали пажњу. Он је све време учествовао у потрази и све време је наговарао групу да тражи у другом правцу од оног где је дете пронађено – рекао је извор из истраге за украјинске медије.

Недуго потом је полиција пронашла шортс и гаћице девојчице. Тада је било јасно да се Мирослави нешто страшно догодило. Убрзо је полицијски пас пронашао тело у једној напуштеној згради.

Полиција је потом поново испитала Богдана, који је наводно признао да је Мирославу убио.

Украјински медији су пренели да је Мирослава Богдана познавала од рођења. Живели су кућа до куће, а Мирослава се дан уочи убиства жалила мајци на њега. Тада је мајка позвала Богданову мајку и замолила је да дечак Мирослави више не прилази, јер је довољно велики да има своје друштво и да нема шта да тражи са тако малом децом.

Медији су писали и да је дечак од раније био проблематичан, те да су комшије пријавиле да убија животиње по крају. Међутим, ни дечак ни његова породица никад нису пријављени Центру за социјални рад.

Дечак је два месеца провео у притвору. Приликом саслушања покушао је да свали кривицу на „старијег човека“. Истрагом је установљено да нико други није учествовао у злочину.

Мотив за свирепо убиство девојчице и даље није познат.

Уочи данашњег рочишта, мајка убијене Мирославе је рекла да зна све детаље обдукције, али да неће откривати ништа док суђење не буде завршено.

 

 

 

 

 

 

Извор Република.рс