Србија

Ужас! ПОБИО ЂОКИЋЕ, ПА ЗВАО ПРИЈАТЕЉА ДА ИДУ НА ПЕЦАЊЕ! Џонић желео да прати стање на терену из „прве руке“?

Фото: Facebook
Фото: Фејсбук принтскрин

Горан Џонић (59), осумњичен за троструко убиство свог брата од тетке Горана (57), Гордане (56) и Лидије (26) Ђокић, дан након убиства позвао је свог дугогодишњег пријатеља да иду на пецање, сазнаје „Блиц“

Како “Блиц” сазнаје, он је саслушан у склопу истраге и рекао је да се Џонић понашао тога дана најнормалније и да ништа није могао да закључи по његовом понашању. Посебно је монструозна информација да је осумњичени био на пецању у близини места где је ликвидарао трочлану породицу и потом запалио њихова тела.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Често смо ишли на пецање. Увек смо се договарали дан раније. Тако је било и сада. Позвао ме је на мобини телефон и заједно смо отишли. На пецању смо причали о уобичајеним животним темама. Ниста, али заиста ништа нисам приметио. Када су ми рекли да је осумњичен за злочин свог брата и његове породице остао сам у шоку – испричао је Џонићев пријатељ.

Колико је хладнокрван осумњичени за тешко убиство, можда баш и најбоље осликава овај податак да је дан након монструозног убиства Ђокића он ишао на пецање и да је био сасвим смирен. Сумња се да је на овај начин, он желео да из „прве руке“ прати стање на терену и потрагу за Ђокићима, који су се у том тренутку још увек водили као нестали.

Оно што до сада показује истрага јесте да је Џонић дуго водио двоструки живот и да је месецима до детаља припремао злочин. Занимљиво је и то да је Горан Ђокић, њему и највише веровао од свих рођака. Међутим, он је и након убиства Ђокића наставио да води двоструки живот, надајући се да ће остати неоткривен. По речима Ђокићеве мајке Стојанке, након што су нађена тела њеног сина, снаје и унуке, он је долазио сваког дана код њих у кућу и са њима јео и пио. Присуствовао је и опелу у породичној кући.

Ђокића у Моравцу, као и самој сахрани, иако је вешто гледао да избегне да буде снимљен од стране бројних новинарских екипа које су биле присутне тог дана. Чупао је косу, плакао и клео убицу, питајући се: „Ко је могао да почини овакав злочин?“

Након Џонића ухапшена су и двојица његових синова Милан, који је ватрогасац, и Стефан који је припадник Војске Србије, иако су кобне вечери били на својим радним местима. У везу са злочином довео их је сам Џонић који је на питање полиције да ли су његови синови способни да ураде тако нешто одговорио: „моћда и јесу“. После је променио исказ, рекавши да они немају никакве везе са злочином већ да су га уценили и приморали браћа К.М. и А.М. из Моравца, који припадају криминалном миљеу.

Он је једног од браће означио као директног извршиоца, другог као помагача а њиховог пријатеља Д.П. из суседног села који живи у иностранству, као саучесника, иако до сада сви утврђени материјални докази, са злочином повезују једино Џонића. Како је „Блиц“ писао, сви докази пронађени до сада повезују директно са злочином једино Џонића. Његов ДНК нађен је на новцу и врећи која је пронађена закопана у воћњаку иза куће његовог сина у Моравцу, у корену стабла шљиве

 

 

 

 

 

 

Фото: Pixabay.com
Извор: Блиц.рс