Регион

УЖАС: Због брзе вожње изгубио контролу над камионом, па усмртио целу породицу из Србије

Непримерена брзина кретања босанског држављанина Армина Б, возача камиона, узрок је стравичног судара који се догодио јуче око 15.10 сати на ауто-путу код Окучана, а у којој је живот изгубила трочлана породица из Србије.

Полицијски увиђај је потрајао до касно у ноћ. Возач камиона је ухапшен на лицу места, а против њега је поднета кривична пријава због изазивања саобраћајне незгоде са смртним исходом, због чега му прети вишегодишња казна затвора. Данас се очекује његово саслушање, пише Блиц.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према кривичној пријави, Армин је у 15.10 возио камион с приколицом која служи за превоз аутомобила. Везину цожње, како је утврђено, није прилагодио условима вожње, у време када ке пут био клизав. Из тог разлога је у једном тренутку прешао на супротну страну пута, а тад му је у сусрет наишао „рено“ којим је управљао Д. П. (38), а са ким су у аутомобилу били, према незваничним сазнањима, мајка (57) и брат (35).

Камион је прво ударио у заштитну ограду, а онда је задњим делом закачио предњи део „реноа“. како је наставио да се креће неконтролисано, ударио је и задњи део аутомобила.

Возач је подвргнут алкотесту, а резултати се и даље чекају. Даљом истрагом такође треба да се утврди да ли је у време несреће користио мобилни телефон.

Тела преминулих послата су на обдукцију, где ће се, између осталог, утврдити и да ли је Д. П. био под утицајем алкохола.

Извор: Блиц