Русија Србија

ВАЖНО! Министар потврдио: Србија ће добити најновије оружје из Русије! Ево о чему је реч!

Војска и полиција Србије ће, у складу са постојећим споразумима и уговорима, добити најновију опрему и наоружање из Русије.

То је изјавио министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он у интервјуу за агенцију РИА Новости није изнео детаље, али је рекао да ће војска и полиција Србије, на основу претходно закључених споразума и уговора са Руском Федерацијом, постати много јаче.

„О томе не можемо говорити док се не догоди. Али, апсолутно је сигурно да ће војска и полиција полиција куповати најсавременије технологије, између осталог и оне које производи Руска Федерација“, рекао је Вулин.

Поновио је да ће Србија под садашњим руководством строго поштовати војну неутралност, да се неће придружити НАТО и неће подржати санкције Русији.

„Све док је Александар Вучић председник Србије и док сам ја у безбедносним структурама, Србија нецће постати чланица НАТО и строго ћемо водити рачуна о очувању наше војне неутралности“, истакао је министар.

Поновио је да Србија никада неће подржати санкције Русији или антируску хистерију.

„Историја је показала да је свака русофобија такође србофобија. Никада се није десило да је неко напао Русију а да није напао Србију, то је правило“, сматра Вулин.

Такође је рекао да ће Србија и Русија развијати сарадњу у борби против тероризма, трговине дрогом и организованог криминала.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг