Србија

Важно обавештење! ЗА НОВУ ПОМОЋ ДРЖАВЕ ВАЖНО ЈЕ И КАДА СТЕ РОЂЕНИ! Ево ко све може да се пријави за овај новац!

Pixabay.com

Нови сет финансијских закона које је усвојила Скупштина Србије подразумева и тачно дефинисане услове под којима неко може да се пријави за новчану помоћ државе

Скупштина Србије усвојила је синоћ сет финансијских закона, међу којима су измене и допуне Закона о привременом регистру пунолетних држављана којима се уплаћује новчана помоћ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сви грађани који су се у мају пријавили за новчану помоћ у износу од два пута по 30 евра, као и пензионери, не треба поново да подносе пријаву.

Министар финансија Синиша Мали рекао је да је изменама наведеног закона дефинисано давање једнократне новчане помоћи од 20 евра у децембру ове године за пунолетне држављане Србије.

– За помоћ од 20 евра могу да се пријаве сви они који су постали пунолетни након 24. априла 2021. године. За њих отварамо могућност пријављивања на исти начин као и до сада преко сајта Управе за трезор од 15. до 30. новембра – рекао је министар финансија.

Практично, сви грађани који су се у мају пријавили за новчану помоћ у износу од два пута по 30 евра, као и пензионери, не треба поново да подносе пријаву јер ће им помоћ бити аутоматски уплаћена у децембру.

Ова помоћ део је пакета од осам милијарди евра намењених грађанима и привреди и представља саму завршницу трећег пакета мера.

У мају, је подсетимо, свим грађанима и пензионерима исплаћено 30 евра, затим је сваки вакцинисани грађанин добио 3. 000 динара, а пензионери су додатно 22. септембра добили 50 евра.

Исплаћено је затим 60 евра за све незапослене, затим три пута по 50 одсто минималне зараде за сва мирко, мала и средња предузећа и предузетнике и велика предузећа.

Додатно су исплаћене две пуне минималне зараде за самосталне уметнике и још две пуне минималне зараде за све који су запослени у угоститељству и туризму.

Пензионерима помоћ и следеће године

У плану је да се у фебруару или марту исплати додатних 20.000 динара за пензионере и то за сваког, има их укупно 1,7 милиона.

Пензионере ће истовремено следовати и годишње повећање примања које ће ступити на снагу почетком наредне године и које ће износити шест одсто на сваку пензију.

Практично примања свих 1,7 милиона пензионера биће за толико увећана од јануара 2022.

То би на просечну пензију од око 29.300 динара износило 1.700 динара.

 

 

 

 

 

 

Фото: Pixabay.com
Извор: Блиц.рс