Србија

ВАЖНО! После ковид пропусница: Кризни штаб предлаже нове мере

Медицински део Кризног штаба тражиће да све школе у Србији пређу на онлајн наставу, бар на 10 дана.

Како преносе медији, идеја је да се за то време повећа обухват вакцинацијом деце од 12 до 18 година.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лекари у штабу захтеваће, такође, и да се примена ковид пропусница прошири на све затворене просторе, изузев, можда, само прехрамбених продавница.

Током консултација које су договорене за данас, чланови медицинског дела Кризног штаба уобличиће захтеве који ће изнети пред остатак овог тела, које би како се очекује требало да заседа до краја седмице, преносе „Новости“.

„Требало би хитно да решавамо ову катастрофалну епидемиолошку ситуацију, по истом моделу као друге цивилизоване земље“, речено је том листу у медицинском делу штаба.

„Вакцинисано је тек око један одсто деце, а масовнијом имунизацијом у школском узрасту, почев од 12. године, и са само једном дозом вакцине постигли бисмо фантастичан резултат. То је једини начин да заштитимо децу, која све чешће оболевају од ковида, па и са изузетно тешком клиничком сликом.“

Медицински део штаба, такође, тражи да се ограниче контакти.

„Ковид пропуснице само у ресторанима и то после 22 сата, не могу да поправе ситуацију онолико колико би било нужно“, наводи саговорник „Новости“ из Штаба.

„Ми још од маја инсистирамо на увођењу ковид пасоша, и верујемо да је сваком јасно да овако половично решење, не може да нас доведе до циља. Није време за окупљања, ни у 10 ујутру, ни у 22 увече“, додаје тај саговорник.

 

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс