Свет

Велика трагедија! ДЕЦА УМРЛА У СТРАШНИМ МУКАМА ЗБОГ УКРАСНЕ БИЉКЕ: Брат (5) и сестра (3) појели отровно воће из баште!

Петогодишњи Џофран Чаја и његова трогодишња сестра Амира, мислили су да једу јабуке, у бакином дворишту, у Колумбији, али црвено воће са дрвета “бола де торо” било је отровно.

Сат времена касније почели су да повраћају и добили су нападе грчења мишића, преноси Мирор.

Ово дрво које мештани зову и “huevo de toro” (thevetia ahouai), а може да порасте и до три метра висине.

Трагични инцидент догодио се у селу Монтесито, у недељу, међутим, два дуга дана касније, деца су ипак изгубила битку против отрова.

Њихово здравствено осигурање није покривало трошкове третмана

– Џофран је појео шест, а Амира четири отровна плода. Одвели смо их у болницу, али нису могли да им помогну – рекао је њихов сломљени отац локалним медијима.

Он је додао да, пошто су деца из Венецуеле, њихово здравствено осигурање није покривало трошкове третмана.

Амира је била лошије и на крају су јој дали против отров и пребацили је на интензивну негу, али је она ипак преминула – рекао је отац

Избезумљени отац тражио је помоћ и од омбудсмана

Он је потражио помоћ од омбудсмана Колумбије, како би његовог сина пребацили у боље опремљену болницу у Кукути, али дечак није преживео пут. Његово срце није издржало напор.

Деца су се са родитељима преселила у Колумбију због криза које потресају Венецуелу више од десет година и живели су код баке, где се догодио трагични инцидент.

Комесар села је, како би спречио сличне инциденте, рекао мештанима да дрвеће са отровним плодом мора да се посече иначе их чекају казне.

Поменута биљка углавном се држи као украсна и веома је честа у овој области.

 

 

 

 

 

 

Извор: Srbijadanas.com