Србија

Велика туга! РОЂАКА УБИЈЕНЕ ПОРОДИЦЕ ЂОКИЋ ОТКРИЛА ИСТИНУ О ЊИМА: Монструми су све уништили!

Били су заиста дивна породица, створили су своју оазу мира у којој је требало да уживају још много, много година, а монструми су све уништили, овако започиње своју потресну исповест о брутално убијеној породици Ђокић њихова блиска рођака.

Како каже, много јој је тешко, али жели да се напише истина о њима јер су заиста били дивни људи, породица.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Горан је био најбољи отац на свету, мислим да ниједан отац није везан толико за своје дете као што је он био… Лидију су добили неколико година након венчања. Гордана је седам месеци одржавала трудноћу на гинекологији у Нишу, а за све то време Горан није прескочио ни један дан да је не обиђе у болници и донесе све што треба. Лидија је била центар њиховог света. За сваки рођендан, још док је била мала знао је да је изненади, доведе кловна у кућу, Деда Мраза за Нову годину. Без ње није хтео нигде да крене, ни на један одмор, ни у један ресторан, ма било где.. Гледао је да јој приушти све могуће на овом свету иако је она била веома скромна – прича потресена рођака и додаје да се Горанова везаност за породицу огледа и у томе да три године није желео да оде да оперише кук, јер није желео да се одваја од своје породице.

– Горана су сви из уже фамилије наговарали три године да оперише кук, јер било му је све горе и горе, али нисмо успели у томе. Он је и даље радио и није желео да се одваја од своје породице. Гарантујем животом да ниједан отац није био као он.

Гордана је, наглашава, била жена домаћица, која им је стално угађала, спремала омиљена јела.

– Пожртвована и супруга и мајка… Скромна зена, која је гледала да угости свакога и да увек све буде на своме месту. Увек су испоштовали свакога из фамилије, каснили јесу и то смо сви знали, али увек су дошли. Ниједан рођендан или било које славље, није прошло без њих – присећа се рођака ове трагично настрале породице.

ПОСЛЕДЊИ СУСРЕТ

– Тада смо се видели на породичном слављу. То је било када су се вратили са одмора из Врњачке Бање. Горан је био толико лепо расположен, шалио се, смејао… Гордана је чак попила чашу вина, а иначе никада није пила. Обожавала је цвеће и увек му се радовала, а и другима га радо поклањала. А за Лидију бих могла причати данима, али је много тешко… Наш анђео…- прича она, преноси Блиц.

Како каже, Лидији се на лицу видела чистота и доброта.

– Пуна љубави је била за свакога, обожавала је животиње, стално им куповала храну и мазила се са њима. Децу је посебно волела, играла се са њима и удовољавала у свему – прича њена рођака која се осврнула и на детињство убијене девојке.

– Као дете је била веома живахна и често је знала да каже да не воли код себе то што је сада стидљива, да би волела да је задржала у себи ту смелост и опуштеност. А за родитеље је била и превише везана, имала је другарски однос са њима. Били су заиста дивна породица, створили своју оазу мира у којој је требало да уживају још много, много година, а монструми су све уништили – потресена је овај рођака.

Она додаје и да се нада да ће се пронаћи кривци који су убили ову породицу.

– Ово нису заслужили ни најгори људи, а камоли овако дивна и вредна породица – додаје рођака ове породице.

На питање да ли је фамилија сазнала са ким се Горан чуо кобног 26. септембра око поноћи, када је наводно послао последњу поруку, додаје да не зна.

Ми не знамо ништа о томе, да смо нешто знали сигурно би већ рекли – додаје она.

– Породица Ђокић ће заувек живети у нашим срцима, увек ћемо се сећати наших испијених кафа, разговора… Мирис наше прелепе Лидије ће заувек кружити међу нама и подсећати нас колико су то били велики људи, меког срца и чисте душе… Нестала је њихова лепота али су нам остале успомене и хвала им на сваком издвојеном минуту који су провели са нама… Част је била бити део њиховог живота, недостајаће много, много -закључила је потресена рођака.

Подсетимо, прошло је скоро две недеље откако је трочлана породица Ђокић из Алексинца отета, а потом брутално убијена, а полиција још не зна ко стоји иза овог незапамћеног злочина.

Према незваничним информацијама убиство је или починио, или је у њему учествовао, неко ко одлично познаје Алексинац и околна места јер су тела, али и аутомобил ове породице спаљени и сакривени на јако неприступачном терену који није могао бити познат никоме другом сем мештанима.

Оно што је из истраге за сада познато је да су Горан, Гордана и Лидија отети свега неколико минута након што су кренули колима ка Алексинцу из села Моравац из куће Горанове мајке. На који начин су отети, да ли је убица био неко кога су познавали или их је на неки други начин неко зауставио на улици још није познато. Полиција је скинула снимке са сигурносних камера које постоје на неколико приватних објеката у овом месту и детаљно их анализира у потрази за неким трагом.

Након што су отети није познато шта се тачно догодило, осим да су Ђокићи брутално убијени. Обдукција је показала да су Лидија и Горан убијени са по једним хицем у главу, а Гордана са два – у груди и главу. Након што су убијени њихова тела су спаљена и изгорела су до непрепознатљивости.

Након што су тела спалили, убица или његови саучесници су тела одвукли до шибља, прекрили их гранама, смећем и лишћем и ту их оставили. Десетак километара даље одвезли су Горанов “пасат” и запалили га како би уништили све доказе. Крај возила полиција је пронашла једну чауру.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс