Свет

ВЕЛИКА ТУГА! Сарино тело још није пронађено! Тинејџерку ЗВЕРСКИ убио најбољи другар, разлог је ЈЕЗИВ

Фото: Pixabay.com
Фото: Pixabay

Један од злочина који је згрозио свет тиче се смрти тинејџерке Саре Стерн, чији је нестанак пријављен у децембру 2016. године. Њено тело је, нажалост, пронађено 2019. године, а убице су приведене правди. Ипак, дуго су се постављала питања – шта се заправо догодило овој девојци и због чега је њен живот насилно окончан?

Детаљи о Сарином нестанак су иницирани информацијом да је нађен стари аутомобил заустављен на мосту у Њу Џерсију. Аутомобил је припадао Сариној баки, а кључеви су још били у ауту. Није било ни трага возачу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Многи људи су у почетку веровали да је случај изгледао као самоубиство. Један од Сариних блиских пријатеља, Лијам, чак је рекао истражитељима да је Сара у прошлости била самоубилачка. Такође је рекао полицајцима да Сара има проблема са оцем.

Два месеца након што је Лијам разговарао са истражитељима, ухапшен је због дављења Саре. Није био једини. Оптужен је и човек по имену Престон Тејлор.

И Лиам и Престон су се тог хладног децембра појавили као део групе за потрагу за Саром, знајући шта су урадили.

Лиам се суочио са оптужбама за убиство првог степена, тешко убиство, пљачку и неколико других злочина. Престон се суочио са оптужбама за ометање кривичног гоњења, заверу за узнемиравање људских остатака.

Мотив Сарине смрти? Све се сводило на новац.

Очигледно, Лиам је мислио да ће добити 100.000 долара ако опљачка Сару и претпоставља се да је био са Саром када је открила да јој је мајка оставила велику своту новца када је умрла.Након што је то сазнао, обавестио је Престона, па су се заједно “уротили” да узму тај новац.

Знајући да Сара има готовину, Лијам је отишао у Сарину кућу и задавио је. Отишао је са 9.000 долара. У кутији је било мање новца него што је мислио, јер је Сара већ потрошила већи део.

Истина је изашла на видело током једне исповести у јануару 2017. када је Лијам рекао пријатељу да је Сара примила велику суму новца. Постоји снимљено признање у којем Лиам говори овом пријатељу да је износ новца био много мањи него што је очекивао. Признао је да је убио Сару и да више не размишља о томе.

Лијам је осуђен на доживотни затвор, а Сарино тело није пронађено. Стручњаци су 2019. објавили да је њено тело вероватно већ однела морска плима, преw него што је било ко успео да пронађе њено тело.

 

 

 

 

 

 

Фото: Pixabay.com
Извор: Еспресо/The blast

Ознаке