Србија

ВЕЛИКИ ОБРТ! Џонићеви синови ускоро могу бити на слободи? Један потез породице никоме није јасан

Фото: Фејсбук принтскрин

Бранилац Стефана и Милана Џонића Вишем суду у Нишу поднео жалбу на решење о одређивању притвора

Стефан и Милан Џонић, синови Горана Џонића осумњиченог да је убио свог брата од тетке Горана Ђокића, његову супругу Гордану и ћерку Лидију, жалили су се на одређивање притвора и желе на слободу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Да подсетимо, због троструког убиства у Моравцу код Алексинца ухапшен је Горан Џонић, који је касније у злочин умешао и своје синове Милана и Стефана, а потом и Костадина и Константина Милошевића. Они су ухапшени и налазе се у притвору који им је одредио Виши суд у Нишу.

– Сви су притворени 23. октобра, пре тачно недељу дана, а до сада су стигле две жалбе по претходном решењу за одређивање притвора – речено нам је у Вишем суду у Нишу.

Платили браниоца

У међувремену, Горан Џонић добио је адвоката по службеној дужности, док је ситуација код његових синова нешто другачија.

– Стефану и Милану је породица платила адвоката, док Горана и даље заступа адвокат по службеној дужности. Овај потез никоме није јасан, а претпоставља се да они једноставно младићима верују, док нису сигурни у Џонићеве тврдње – каже извор Курира:

– Према свим засад прикупљеним доказима, нема сумње да је Горан Џонић учествовао у злочину. Сумња се да је он своје синове, који су кобне ноћи, како су изјавили, били на послу, покушао да увуче у овај злочин – објашњава извор.

Извор Курира каже да се следеће недеље очекују саслушања сведока.

– Тужилаштво је позвало велики број људи, а међу њима и колеге Џонићевих синова, мештане Моравца, али и рођаки. Претпоставља се да би колеге браће Џонић требало да посведоче да ли су они кобне ноћи били на својим радним местима – у ватрогасној станици и Копненој зони безбедности – каже извор:

Саслушања

– Ако уопште дође до пуштања Стефана и Милана, то ће бити тек након тих саслушања.

Адвокат Филип Домазет, који заступа браћу Џонић, потврдио је за Курир да је жалбу поднео у среду.

– Жалба за укидање притвора је поднета из разлога што сматрам да су се искази сведока који би требало да буду саслушавани наредне недеље могли прибавити на други начин. Притвор није била нужна мера. Очигледно да су Стефан и Милан били на својим радним местима у тренутку критичне ноћи и мислим да је то могло да се провери, на пример, кроз евиденцију – рекао је Домазет за Курир.

Подсетимо, полиција је Горана Џонића ухапсила готово месец дана након убиства трочлане породице Ђокић. Он је, како смо већ писали, више пута полиграфски тестиран.

 

 

 

 

 

 

Фото: Facebook
Извор: Курир.рс