Србија

ВУЧИЋ ОТКРИО: Она је наша, она је ово донела Србији

Данас је на Новом Београду у Блоку 42 отворен најсавременији технолошки НЦР кампус у којем ће радити више од 5.000 људи.

Кампус су обишли председник Александар Вучић, премијерка Ана Брнабић и амбасадор САД у Беогаду Ентони Годфри.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У компанији, према речима Марије Живановић Смит, једне од руководилаца компаније, 85 одсто запослених чине „миленијалци“, а то значи млади од 25 до 40 година. Вучић је указао да је Марија Живановић управо особа која је заслужна што је НЦР дошао у Србију.

„Она је наша, удала се за Американца, али она је ово донела Србији. Уствари, донели су Американци, али је донела она борећи се за нас код Американаца“, рекао је Вучић.

Људи, додаје, мисле да се ствари одвијају тек тако, да се то подразумева – али није тако.

„Ништа не бисмо имали да нисмо имали нашу Марију која је дала све од себе“, нагласио је Вучић.

Челници компаније упознали су госте са начином рада компаније, а председник је констатовао да је захваљујући фирмама каква је НЦР Србија успела да сачува младе у Србији. Како је председнику истакнуто приликом обиласка, запослени у кампусу у просеку имају 32 године.

„Запослени су углавном од 25 до 35 година? Од њих нико не би остао са оваквом тражњом у свету, отишли би на Запад. Сачували смо 5.000 људи да остану у Србији, сви који знају нешто да ураде око ИТ, софтверске технологије, остаће у Србији“, оценио је председник.

У компанији већ ради 4.200 људи, још 200 њих по уговору, док је у плану запошљавање још 600 људи.

Вучић је рекао и да је држава значајно финансијски помогла НЦР-у, али је изнео и податак, у одговор на критике због те помоћи, да је држава до сада само од радних пореза и доприноса, добила пет пута више од онога што је дато у кешу.

„То је велика ствар и показује да је то била добра, мудра одлука“, рекао је Вучић.

30.000 квадрата „паметне градње“

Премијерка Брнабић констатовала је да зграда у Београду, изгледа много лепше чак и од оне у Атланти.

Подсетимо, нови пословни центар ове америчке компаније изграђен је према највишим стандардима „паметне градње“, а простире се на 30.000 квадрата.

Камен темељац за кампус положен је у мају 2019. године.

Зграда од седам спратова простире се на 55.000 квадрата, а укупна вредност инвестиције је већа од 100 милиона долара.

НЦР корпорација је америчка фирма која пружа услуге које омогућавају предузецима интеракцију и повезивање, као и трансакције међу својим клијентима. То је светски технолошки лидер у пружању висококвалитетне и стручне подршке компанијама разних делатности, међу којима су фирме из области финансија, туризма, угоститељства, телекомуникација, забаве, игара на срећу, јавног сектора и телекомуникација.

Са својим софтвером, хардвером и лепезом услуга, НЦР омогућава скоро 550 милиона трансакција дневно, у виду малопродаје, финансија, путовања, угоститељства и телекомуникације.

Централа компаније, основане 1884. године, је у савезној америчкој држави Џорџији.

 

 

 

 

 

 

Извор Б92/Танјуг