Србија

ВУЧИЋ ОТКРИО СВЕ! Настала је хистерија, мислили су да могу да раде шта хоће

Председник Србије Александар Вучић обратио се грађанима из Дубаија, где се одржава Светска изложба „Expo 2020 Dubai“.

Вучић се захвалио шеику Мохамеду бин Заједу на посети српском павиљону.

„Јуче смо имали 3.000 посета, Србија је представљена на добар начин, кроз дигиталне технологије“, истакао је он.

Председник Србије Александр Вучић је најавио нове лекове у борби против коронавируса.

„Добићемо врло добре лекове за корону. Видећемо да ли то можемо да приуштимо. Трошкови су јако високи“, каже председник Вучић.

„Ми већ преговарамо са Фајзером око њихових таблета, и оне су доста скупе. Живот је најскупљи са друге стране“, рекао је председник и нагласио да је лечење пацијената оболелих од ковида изузетно скупо.

Председник каже да су разговарали и о пољопривреди и војсци.

Председник је најавио и гостовање на Бледском форуму за Западни Балкан на ком ће бити и Меркелова и Макрон.

„То отварање врата, нових хоризоната и за привреднике и за наше људе“, рекао је председник и додао да свет више није поларан, односно да не постоји само Америка више као сила, већ да постоје ЕУ, Кина, Русија.

„Наше је да са другим земљама градимо односе и да се не нађемо притешњени у нечемо што је „хладни рат“ између САД и Кине.

О Колувијином интервјуу

Вучић је казао да је он синоћ био миран , па и у последње две године слушајући неистине.

„Миран сам две године слушајући такве неистине. Кажете, припрема се ослобађање некога ко је две године провео у притвору? Какво ли је то ослобађање, а тек му суђење почиње? Замислите, моћни диктатор није хтео да интервенише да неко буде пуштен из притвора. Никада се нећемо мешати у то, сви ће да раде свој посао у складу са законом и у складу са уверењем“, кзао је.

Наводи да се нешто друго догодило, и да је како каже хистерија наступила и ту и код појединих полицијских службеника, зато што су мислили да су све лепо „спаковали“.

„Да је било уреду да могу да оптужују нечију породицу, и неке друге људе, да могу да чине шта год хоће и да никада неће стићи одговор. Управо ту се поставља питање ‘чему толика нервоза'“.

„Јел стварно верујете да је то објављено зато што је то смилио неки не нарочито брилијантни ум из бившег режима? Није, компликованија је то акција била и зато је нервоза тако велика. Она прераста у хистерију, нисам је очекивао на такав начин, надао сам се да ће бити мало паметнији и да ће пробати да се извуку, али они никада не пропусте шансу да покажу како нису били у праву“

Председник каже да није бранио Колувију нити ће га бранити.

„Осим што мислим да је важно да се испита то што је он говорио. Јер ако кажете да је полицајац рекао то и то, а тај полицајац каже нисам и полицајац оде на детектор лажи и покаже се да је Колувија лагао, ми ћемо рећи да је Колувија лагао. Онда ћемо рећи да је то измислио неко из бившег режима, а то што је измислио неко из бившег режима, то није као да је неко из врха државе“.

Председник је нагласио да ће се ускоро сазнати пуна истина и да мсил да је то важно.

„Наредни дани ће све показати“, рекао је.

Хрватски медији

Вучић је навео да Хрватска хоће понизну и слабу Србију.

„Такву Србију никада неће добити. Мене ће наследити неко бољи и јачи. Нећемо понижавати земљу“, истакао је Вучић.

„Хрватска је била доминантна у региону, тресли су се сви из бившег режима и улизивали су им се, нису обележавали Олују. Рекли су да сам дао ултиматум НАТО-у 24 сата да се повуче, па се запитате да ли вас је мало срамота? Неће бити лошије Србије. Они мисле ми ћемо да се тресемо од страха шта ће они да ми кажу пред Ангелом Меркел или Макроном. Они кажу сад ћемо да вам блокирамо поглавље или кластер. Добро, и? Своју земљу да понижавамо због вас, не пада нам на памет“, рекао је Вучић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92