Србија

Вулин тврди: Ти људи су имали организовану мрежу са криминалцима! Хтели су да Вучић види брата у затвору како би поднео оставку!

Министар унутрашњих послова Александар Вулин на ТВ Пинк открива нове детаље о афери „Јовањица“ и прислушкивању председника Вучића.

Вулин је на почетку разговора рекао да случај „Јовањица“ нема никакве везе са Колувијом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Да вам кажем једну ствар… Да ли ће Колувија бити осуђен или неће, да ли је на његовој плантажи произведена марихуана за ове ли за оне сврхе, то уопште није тема, то ће одлучити и тиме се бави суд. Све ово што се дешава не сме да буде злоупотребљено, видим нешто као „одбрана Колувије“. Тиме се бави суд. Ми овде данас говоримо о томе да су делови МУП-а били спремни да учествују у радњама које су неспојиве са полицијацем, да су били спремни да мењају доказе, све ово око „Јовањице“ и сама „Јовањица“, да би председник Вучић видео рођеног брата да је ухапшен, да је у затвору због криминала и да га то присили да поднесе оставку. То је био циљ. Само је то требало да се деси. Све остало је неважно, то је била сврха- каже Вулин.

Полиграфско испитивање

Он се након тога осврнуо на одбијање полиграфског испитивања од стране Дијане Хркаловић, Слободана Миленковића и Душана Митића.

– Данас је сектор унутрашње контроле имао једну опсежну активност, где је понудио полиграф троје прикадника МУП, једна бивша државна секретарка и два активна припадника, су имали могућност да на полиграфу одговоре на питања . Сво троје су одбили да одговарају, без неког ваљаног образложења. Када нећете да идете на полиграф, онда нешто кријете. Шта вас је коштало да будете 10 минута на полиграфу или сте први пут нисте знали питања, или по први пут нисте могли да утичете на полиграф у смислу постављања питања или одговора који су одговори унапред предвиђени. Вучић је рекао да очекује да нико неће пристати на полиграф. Надао се до задњег тренутка да ипак неће бити тако и да ћемо добити истину али и да ће та истина бити да нико није покушао да злоупотреби све ово и да нико није желео да изврши напад на породицу Вучић.

„Јовањица“

– Ово је само наставак прислушкивања, није ово само од себе. Прислушкивање је за свој циљ имало, 1.882 разговора, да нађу неку копромитацију за председника Вучића и његову породицу, било шта што има везе са криминалом, онда је дошла „Јовањица“ и требало је повезати Андреја Вучића са „Јовањицом“, Колувијом, са свим што се дешавало тамо.

– Телефони су били у полицијској станици у улици 29. новембра, па су донети у једно специјално одељење (ССИМ) и четири пута је констатовано да је тај апарат враћен у амбалажи у којој није послат, види се да неко користи тај апарат, неко је покушао да уђе у тај сервер, не можемо да искључемо могућност да је неко брисао или додавао нешто.

– У именику Колувије није било ни броја телефона Вучића, а камоли разговора. Од прислушкивања до “Јовањице“ није могло да прође без станих служби. Једини начин да срушите Вучића није да га победите на изборима, јер је воља народа таква да га народ подржава. Они желе да компромитују породицу Вучић како би председника натерали да он због породице поднесе оставку.

Он је изнео тврдњу да је било сарадње паралелне структуре у МУП-у са западним амбасадама, и додао да у МУП-у нема места за оне који су покушали да повежу председника Србије и његову породицу са криминалом.

– Тако урушити поверење у полицију је неприхватљиво. То не може, то не сме да се дешава. Да смо имали такве људе који су у стању да злоупотребе своју функцију, МУП не би имао овакав успех као што је имао у протеклих годину дана – рекао је Вулин.

Министар је додао да ће Србија сазнати ко је и какву улогу имао у овим криминалним активностима.

Министар унутрашњих послова и председник Покрета социјалиста (ПС) је нагласио да нема баш ниједног политичког разлога да СНС не кандидује Александра Вучића за председника Републике Србије.

– Да ли можда имају бољег кандидата? Имају неког популарнијег? Има ли било која политичка партија неког бољег кандидата и популарнијег у народу, коме се више верује од Александра Вучића? Нема. Утицај странаца, страних обавештајних служби, људи који су радили заједно са њима, који су их слушали, спроводили њихову вољу, не може да прође нерасветљено, не може да прође некажњено – додао је Вулин за Пинк.

Србија ће сазнати каква је била улога свакога, шта је урадио против своје земље и против свог председника, изјавио је Вулин, одговарајући на питање да ли ће стране службе, односно њихов утицај и покушај државног удара, утицати на Вучића да се следеће године не кандидује на председничким изборима у Србији.

Додао је да је „једини човек који може да победи у првом кругу Александар Вучић“.

– Ако СНС не предложи Александра Вучића за свог кандидата на следећим председничким изборима то значи да су стране службе и они који су радили против своје земље и свог народа победили и да се СНС сломила и попустила под ударима странаца, да је напустила све оно за шта се Вучић читавог свог живота борио – политику за самосталну и независну Србију – казао је лидер Покрета социјалиста.

– Ако се то буде десило, не само да ће СНС изгубити поверење грађана него ће добити противнике тамо где их никада није имао, у оквиру своје коалиције. Не буде ли Александар Вучић био кандидат за председника Србије и не буде ли га предложио СНС ја ћу се кандидовати за председника Србије. Неко мора да настави политику Александра Вучића, неко мора да настави да се бори за слободну и независну Србију. Не смеју да победе службе, не смеју да победе странци. Не смеју акцијама блаћења и покушаја државног удара, од прислушкивања до повезивања председника Вучића и његове породице са Јовањицом, јер шта је то него државни удар, шта је то ако није покушај да легитимне и легалне органе у једној землки компромитујете и изблатите, да га натерају да поднесе оставку – рекао је министар Александар Вулин.

Алекандар Вучић, како је нагласио, може из политике да оде само на један начин, да оде сам, никако другачије.

– На изборима га нећете победити. И одмах да вам кажем, ми свог председника нећемо дати – поручио је Вулин.

Подсетимо, некадашња секретарка Управе криминалистичке полиције Дијана Хркаловић, начелник Одељења за наркотике београдске полиције Слободан Миленковић и инспектор Душан Митић одбили су да буду испитани на полиграфу, што се у полицији тумачи да је поменута тројка од раније имала такав договор са бившим руководством МУП-а и да су због тога одбили детектор лажи.

Претходно је Томислав Радовановић начелник Службе за специјалне истражне методе у Управи криминалистичке полиције МУП Србије потврдио писања „Новости“ да су некадашња секретарка Управе криминалистичке полиције Дијана Хркаловић, начелник Одељења за наркотике београдске полиције Слободан Миленковић и инспектор Душан Митић одбили су да буду испитани на полиграфу, што се у полицији тумачи да је поменута тројка од раније имала такав договор са бившим руководством МУП-а и да су због тога одбили детектор лажи.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс