Свет

ЗАКЕРБЕРГ ПОТВРДИО КРАЈ ФЕЈСБУКА! Најмоћнија и најпопуларнија друштвена мрежа на свету за 7 дана ОДЛАЗИ У ИСТОРИЈУ!

Фото: Pixabay.com

Оснивач и већински власник моћне америчке компаније Фејсбук, потврдио је да ће за недељу дана саопштити све о крају друштвене мреже какву данас познајемо.

За тачно седам дана најмоћнија друштвена мрежа на свету, Фејсбук, престаће да постоји у облику у каквом је читав свет познаје још од 2004, потврдио је оснивач и већински власник те америчке компаније Марк Закербег.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је, наиме, најавио како ће 28. октобра ове године, за кад је заказана компанијска конференција Цоннецт, да објави ново име Фејсбука, али и многе друге промене у гиганту. Реч је, како је истакао, о намери да се компанија у будућности фокусира на такозвани „метаверзум“, сет нових идеја за примену виртуалне и проширене стварности за које Зукерберг верује да представљају еволуцију интернета.

Тачни детаљи о промени имена компаније још се строго чувају у тајности, а њени портпароли су одбили да коментаришу.

Портал Тхе Верге, који је први објавио вест о променама у Фејсбуку спекулише да би могло да се догоди да сама компанија промени име, али да назив за саму друштвену мрежу остане исти, пре свега због препознатљивости бренда. У том случају Закерберг заправо намерава да учини да његову фирму више не препознају само по друштвеној мрежи јер је она много више од тога. Неимановани извори из компаније рекли су за Тхе Верге, да ће Закерберг и даље задржати све платформе које је имао и досад.

Иначе, компанија Фејсбук има више од 10.000 запослених и многи од њих већ увелико користе наочаре за виртуелну реалност, које ће, како Закерберг верује, постати део свакодневице као и паметни телефони. Због тога је и решен да се у наредном периоду томе посвети много више него досад.

Подсетимо, најава о променама каквима се нико није надао имајући у виду вртоглави успон, а затим и константан успех у пословању Фејсбука, дошла је након што је почетком октобра из још неразјашњених разлога платформа те друштвене мреже пала током неколико сати, због чега на милиони корисника широм света нису имали могућност да јој приступе. Фејсбук је са собом повукао и своје подружнице Инстаграм и Воцап.

Закерберг је због тог пада у трену изгубио више од шест милијарди долара.

Извор: Република