Србија

ДАНАС ЋЕ ДОНЕТИ ОДЛУКУ! Спрема се локдаун за невакцинисане: Шта то тачно значи?

Они који нису примили дозу или нису прележали вирус, од поноћи ће морати да поштују нова правила

Званичници у Аустрији данас ће расправљати о строжијим мерама против корона вируса, пошто ова земља последњих дана бележи драстичан пораст броја оболелих. У суботу је регистровано више од 13.000 нових случајева, што је рекорд од почетка пандемије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ситуација са пандемијом је озбиљна. Веома озбиљна. Ситуација у болницама, на интензивној нези, забрнињава. Понегде је ситуација неодржива – рекао је председник Александер Ван дер Белен.

Стручњаци процењују да ће у наредне две недеље ситуација још да се погорша, због чега је шеф државе позвао на хитну акцију.

Очекује се да ће од поноћи бити уведен локдаун за невакцинисане. Данас ће се званичници покрајина састати како би разговарали о свим новим мерама.

Требало би да мере буду саопштене у послеподневним сатима, али аустријски медији, који су имали увид у нацрт мера, пишу која су то правила којима ће невакцинисани од поноћи морати да се прилагоде.

Како наводе, они који нису примили вакцину, нити су прележали болест, моћи ће да напуштају домове само у одређеним случајевима, попут одласка на посао или куповине основних животних намирница. Дом ће смети да напусте и да би отишли до лекара или у апотеку, и уколико брину о некој немоћној особи.

Биће им дозвољено и да се виђају са другим људима, али на отвореном. Такође, сви грађани Аустрије биће у обавези да носе ФФП2 маске у затвореном простору.

 

 

 

 

 

 

Извор: Телеграф.рс