Србија

ДЕТАЉНА ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА НАРЕДНЕ ДАНЕ: Ево када можемо да ОЧЕКУЈЕМО СНЕГ!

И наредних десетак дана без снега у нижим пределима Србије. До краја ове седмице суво, температура од 10 до 15°Ц, а почетком следеће седмице захлађење за око 5 степени, уз слабу кишу у нижим и снег у планинским пределима, док ће на северу бити суво.

– Почетком следеће седмице дуваће кошава јаког интензитета, повремено са олујним ударима, каже метеоролог Ђорђе Ђурић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Да у наредних 10-ак дана неће бити снега слаже се и метеоролог Марко Чубрило, који каже да ће за викенд уследити слабије захлађење.

– Данас и сутра до увече у кошавском подручју јак југоисточни ветар, који ће затим престати. У петак и за дане викенда ноћи и јутра хладни уз појаву магле и минимуме од -2 до +5 степени Целзијуса, док ће се дневни максимуми кретати од +7 до +14 степени Целзијуса, осим у пределима где се магла дуже задржи. Крајем викенда и у понедељак над југом и југозападом региона уз више облака понегде пролазна киша, док би над осталим пределима уследило умерено захлађење, али се падавине не очекују – каже Чубрило.

У понедељак максимуми до +5 до +12, а затим у даљем, мањем, паду и средином следеће недеље би се требали кретати од +3 до +9 степени Целзијуса, што су просечне вредности за средину новембра.

– Захлађење ће бити праћено и појачаним ветром, у кошавском подручју ће поново бити јаке и врло јаке, хладне, кошаве, док ће дуж Јадрана бити јаке буре и источног ветра. У другом делу наредне недеље ветар ће ослабити, те се рачуна на суво и тихо време. Ноћни минимуми од -5 до +2 степена Целзијуса и појава мраза ће бити све чешћа, док ће се дненви максимуми кретати од +5 до +9,а у местима где се магле дуже задржаи само око +1 степен Целзијуса. Снега неће бити – додаје Чубрило. Овакво време би се требало задржати барем до око 23.11.

Извор: Курир.рс/Телеграф.рс