Свет

ДОНЕЛИ СУ ОДЛУКУ! Нови низ рестриктивних мера

Како би ограничила нагло ширење коронавируса, Влада Словеније је донела низ нових рестриктивних мера, али се није одлучила за закључавање.

Закључавање је предложено из здравственог система, наводећи да су болнички капацитети на ивици издржљивости.

Нове мере ступају на снагу у понедељак и укључују скраћење радног времена локала и забрану окупљања осим за чланове истог домаћинства, преноси ХИНА.

Старосна граница за особе које морају да имају ПВТ потврде(прележао, вакцинисан, тестиран), спушта се с досадашњих 15 на 12 година, а ковид потврде сматраће се валидним само уз лична документа.

Радно време угоститељских објеката се скраћује на период од 05-22 сата, уз правило да буду на прописаној дистанци, тј. најмање 10 квадратних метара простора за сваког госта.

На уласку у продавнице мора бити назначено колико највише људи може да уђе у исто вријеме, платнене маске више неће моћи да се користе већ само хируршке или типске ФФП2, објавила је влада након седнице која је потрајала до касно у ноћ.

До даљег се затварају сви ноћни клубови и дискотеке, на јавним културним и спортским догадањима посетиоци морају да седе на одговарајућој раздаљини, а ПВТ потврде и маске обвезни су и за присуствовање верским обредима.

Влада Словеније се није одлучила за онлајн наставу у школама, али је одредила да од 15. новембра ученици уместо два пута недељно као до сада, морају да се тестирају на корона вирус три пута.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг