Свет

ДОНЕЛИ СУ ОДЛУКУ! Затварају се границе до краја априла 2022.

Потпуно вакцинисаним иностраним путницима биће дозвољено да уђу у земљу од 30. априла 2022.

Нови Зеланд неће отварати своје границе за већину међународних путника у наредних пет месеци, саопштила је данас влада те земље.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Уз изолацију, ова земља лоцирана у јужном Пацифику је наметнула и нека од најстрожих епидемијских мера чиме је успешно ограничила ширење корона вируса и утицала да се национална економија опорави брже од многих других у свету, пренео је Ројтерс.
Међутим, ширење новог, заразнијег делта соја вируса раније ове године приморало је Нови Зеланд да промени стратегију која омогућава да се главни град Оукланд постепено отвара, упоредо са повећањем броја вакцинисаних.

Потпуно вакцинисаним иностраним путницима биће дозвољено да уђу у земљу од 30. априла 2022. године, а отварање ће се одвијати постепено, најавио је министар за ковид-19 Крис Хипкинс на конференцији за новинаре.

Потпуно вакцинисани Новозеланђани и титулари боравишних виза у суседној Аустралији могу да путују на Нови Зеланд од 16. јануара, док ће вакцинисаним Новозеланђанима и власницима боравишних виза из других земаља бити дозвољен улазак од 13. фебруара.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс/ Танјуг