Србија

Донео је одлуку! СЛЕДЕ ТУЖБЕ! Доктор Кон пресавио табак: Епидемиолог повлачи радикалан потез!

Епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон најавио је да ће поднети кривичне пријаве против оних који су на зиду зграде у којој живи исписивали антисемитске и претеће графите.

– Маса оних који су залудели и повукли потпуно је несвесна чина који су урадили и то мора да им се објасни. Међутим, неки појединци су апсолутно свесни свега и ту их треба пажљиво одабрати јер они одбијају да су учинили врло тежак акт. Више није у питању Предраг Кон, ово је, преко мене, индиректни напад на читав народ. И мој живот више није битан. Осећам све жртве из прошлости тог страдалог народа исписане на том зиду. Покренућу оно што је правно омогућено. Не могу више да се понашам као да се ништа не дешава, као да ништа није било кад је то исписано на зиду моје зграде – навео је Кон у интервјуу за Курир.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Стручњак је прокоментарисао и то што му је држава доделила обезбеђење.

– Никад се не окрећем кад изађем на улицу и уопште не размишљам да ли ће ме неко напасти. Сматрам да неко све прати и размишља о томе. Након протеста антиваксера испред куће, као и када је освануо графит „Кон-Менгеле“ на зиду моје зграде, виђао сам неколико дана полицију у близини, али се труде да не буду потпуно видљиви – рекао је Кон.

На питање да ли је све вредно живота у коме полиција мора да буде увек иза вас, епидемиолог одговара:

– Толико сам подршке добио са свих страна, и од епидемиолошке секције Српског лекарског друштва, колега с којима сам радио годинама, од Јеврејске општине Београд, председника Савеза јеврејских општина Србије, али и од мог бившег команданта, генерал-потпуковника у пензији… А и људи ми на улици захваљују за оно што радим, што се борим за њих. Свима се дубоко наклоним и захвалим им јер ме та подршка и држи и после ње човек осећа да је у праву и наставља да ради. Свакако да је врло значајна подршка стигла и од председника Србије, председнице Владе и министра здравља Републике Србије, као и свих чланова медицинског дела кризног штаба – истиче Кон.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс