Србија

ДР КОН ПОДНЕО КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ: Морам да одбраним своју част!

Фото: јутјуб

Епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон изјавио је да поднете кривичне пријаве против оних који су на зиду зграде у којој живи исписивали антисемитске и претеће графите.
Кон се одлучио на овај потез, како каже, јер мора да одбрани своју част.

– Личне кривичне пријаве су поднете јер браним своју част. То је рушење мене лично, а уједно и рушење поверења у цео Кризни штаб. Неко мора да разуме да је у овим ситуацијама критика јако потребна, међутим, долазе одређене границе кад то пређе у позив на линч. Ја се не осећам угрожено, а немам ни времена да се осећам тако. Од оне вечери толико ми прилазе људи и захваљују ми се и пружају подршку. Добио сам од америчког амбасадора писмо подршке. Имам подршку колега, Српског лекарског друштва, бившег команданта… Људи који мисле да Кризни штаб нема подршку греше – изјавио је Кон.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кон се осврнуо и на ивермектин, лек који су лекари антиваксери почели да преписују пацијентима оболелим од короне. Узимање ивермектина, ветеринарског лека против паразита који узимају антиваксери против короне, оштро је осудио. Објаснио је да не постоји никакав показатељ да је тај лек користан у лечењу ковида.

– Законски је регулисано да се користе лекови који су регистровани, међутим, у ванредним ситуацијама дозвољено је да се и нерегистровани лек користи уколико се покаже да је користан. Протокол за лечење није тек тако написан. Ту учествује 20 врхунских стручњака који утврђују да ли је нешто за употребу. Ивермектин се никада није нашао на нашој листи, али као тема јесте. Разговарао сам и са другим лекарима који се слажу да нема никаквих показатеља који потврђују да је то корисно, већ супротно. То је чист експеримент. Протокол за лечење је доктрина као што је и вакцинација. Тај лекар који препише ивермектин није савестан и не поштује доктрину. Санкције морају да постоје – објаснио је члан Кризног штаба.

Епидемиолог је апеловао и на родитеље да не схватају вакцинацију деце као вид претње већ као тековину имунизације.

– Вакцинација деце се третира као нека претња деци. Лично мислим да је то срамотно. Неко ко говори против вакцине говори против тековине имунизације. Одлука да родитељ не вакцинише дете је одлука родитеља да му се дете зарази. Родитељи и те како скривају заражене – рекао је Кон.

Извор: Курир/.srbijadanas.com