Србија

ДР СТОЈАНОВИЋ: Биће и пете и шесте дозе вакцине, доћи ћемо вам у кућу

Доктор Александар Стојановић нагласио је да су мере које је спровео Кризни штаб са ковид сертификатима дале резултате, али је и даље циљ вакцинација што већег броја грађана.

– Држава чини све да би се вакцинација спровела како треба. И ове мере које је дао Кризни штаб донеле су неки бенефит. Тај помак даје помаке, прва доза је повећана и имамо напредак. Ипак показало се да трећа доза и даље води, тако да ми још нисмо задовољни. Опао је број заражених, али вирус је и даље присутан, тако да струка налаже закључавање од 24 сата ресторана. Ми нисмо против славља, али наш првенствени циљ је очување здравља наших грађана – нагласио је др Александар Стојановић у „Пулсу Србије“ на Курир телевизији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је навео да сматра да би такво увођење довело до драстичног побољшања стања у Србији.

– Имате могућност да бирате вакцину помоћу шифре, да закажете термин кад ви желите и ако нисте у могућности, обавестите Дом здравља, кажете коју ћете вакцину и ми ћемо доћи на вашу кућну адресу и добићете вакцину коју желите. Ми све чинимо да грађанима олакшамо. Вакцину можете примити у својој кући, у свом стану. Имате људе који имају страх да приме вакцину у Дому здравља, чак и они могу да приме вакцину код куће – каже др Стојановић.

– Нама је циљ да сваким даном вакцинишемо што више грађана, а не да се боримо са антиваксерима и лудацима, који праве лошу ситуацију. Дакле, ко год позове, ми ћемо доћи – каже др Стојановић.

– Мени је циљ да Србија буде на првом месту, имате вакцину за грип, немојте дозволити да се не вакцинишете и против грипа и тако се заштитие. Мислим да ћемо успети са постепеним мерама, да људи схвате да је вакцинација спас и да нећемо имати проблем са затварањем. Ми морамо да рачунамо да ћемо морати да примимо и трећу и пету и шесту дозу вакцине и да се ово неће тако лако завршити – нагласио је др Александар Стојановић.

Извор: Курир.рс