Свет

ДРАМАТИЧНО! Масовни протести: Стотине демонстраната изашло на улице, реаговала полиција!

Холандска полиција употребила је водене топове да растера демонстранте који се противе увођењу новог деломичног затварања.

Холандски премијер Марк Руте у петак је одржао конференцију за новинаре на којој је најавио нова ограничења.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Руте је рекао да ће поново бити уведене мере против епидемије коронавируса, посебно у сектору угоститељства, како би се у земљи смањио број заражених.

Раније ће се затварати супермаркети и малопродајни објекти који нису неопходни и поновно ће се увести мере физичке дистанце.

У домовима се не препоручује боравак више од четверо посетилаца, а рад од куће је пожељан кад год је то могуће.

Један од великих спортских догађаја који ће се играти без публике је и квалификациона утакмица за Светско првенство између Холандије и Норвешке деледеће недеље.

Школе остају отворене, а излазак из домова је допуштен.

Велики дио Европе суочен је с порастом броја новозараженихе, за шта је делимично крив и мали број вакцинисаних у неким државама ЕУ.

Након објаве премијера протестанти су изашли на улице у Хагу, а полиција је почела да их растерује воденим топовима пошто је део окупљене гомиле на њих почео да баца камење и петарде.

По посљедњим подацима, у суботу су у Холандији је забележено 13.902 нова случаја заразе ковидом 19, што је трећа највиша дневна стопа заразе од почетка пандемије.

 

 

 

 

 

 

Извор: Јутарњи лист