Србија

ЏОНИЋ ЗАЛЕДИО ПРИСУТНЕ! Завапио кроз сузе: „Пустите ми синове, они су невини, паре су подметнуте“

Фото: Facebook
Фото: Фејсбук принтскрин

Бивши ватрогасац осумњичен за убиство трочлане породице Ђокић пред тужиоцем мењао расположења и позивао се на бога, истичући да је велики верник и да је више пута посетио манастир Хиландар

Ђокиће нисам убио ја, али нису ни моји синови! Они немају везе са овим злочином, невини су! Пустите ми синове из затвора, молим вас, само они да изађу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ово је, како сазнајемо, током четворосатног саслушања у Вишем јавном тужилаштву испричао Горан Џонић, осумњичен да је убио свог брата од тетке Горана Ђокића, његову супругу Гордану и ћерку Лидију, а затим запалио тела. Да подсетимо, Џонић је у ранијим изјавама у злочин умешао своје синове Милана и Стефана, али и браћу Костадина и Александра (Константина) Милошевића.

Бивши ватрогасац је у четвртак по подне поново приведен у тужилаштво како би разјаснио нелогичности у својим претходним исказима, али како сазнајемо, овог пута је упао у још већу конфузију.

Кукао

– Све време је мењао расположења, био је жедан, тражио паузе, плакао и ридао, а потом се на помен убиства својих рођака хистерично смејао – каже извор Курира.

– У једном моменту је почео да кука како он није крив, али ни његови синови, и да понавља да их он уопште није умешао у злочин, иако су младићи после његове изјаве ухапшени. Оно што је посебно изненадило присутне су његова наводна позивања на бога и религију.

– Када би се збунио око неког питања, одговарао је са „не сећам се“, па помињао неку причу која нема везе с питањем. На крају је понављао „има бога“, па испричао да је он велики верник и да ни сам не зна колико пута је био на Хиландару – каже извор и додаје да фотографије посете Светој Гори заиста постоје на Џонићевом Фејсбук профилу.

Извор Курира каже да су људи који су били присутни на саслушању у најмању руку били шокирани Џонићевим изјавама.

– Сваку изјаву је започињао са „је*ем ли га баш“. Већина његових изјава заснована је на медијским писањима, а он је на питање да ли чита новине и гледа телевизију одговорио са: „Ма не, не стижем“ – објашњава наш саговорник.

У прилог овоме говори и податак да је Џонић у ранијим изјавама причао да су браћа Милошевић на место злочина дошла у „црвеном аутомобилу, произведеном у Азији“, а да је сада описао возило њихове мајке!

– Рекао је да су они дошли бордо „рено твингом“, о коме су медији извештавали, али као о аутомобилу Милијане Ђорђевић. То је био довољан знак да Џонић подробно прати медије, али и да има сазнања из спољног света, јер је рекао чак и коју марку цигарета један од Милошевића пуши, иако је раније говорио да су непушачи – прича извор.

Подметнут новац

– После тога је детаљно испричао крајње невероватну ствар, да су један од Милошевића, Д. П., који је наводно возио, и он седели у „реноу“, а да је други брат Јојке сам ликвидирао Ђокиће и запалио их. Наводно, они су узели његов пиштољ, али нису пуцали из њега, већ из свог оружја, да би му на крају „берету“ која је нађена у кући његове жене вратили. Почео је да виче и рекао: „Ма, ја пиштољ могу да саставим и раставим за 10 секунди у мраку“, иако је раније тврдио да није стручан са оружјем – наводи наш саговорник.

– На питање зашто је новац закопан на његовом имању ако су Милошевићи убице, Џонић је хладнокрвно одговорио: „Зато што је ту најбезбедније место у селу.“ Када му је предочено да је код њега пронађено још 10.000 евра, он је одговорио да је то намештаљка и да му је тај новац „подметнут и спакован у неком пакету у гаражи“.

Прави се херој

Спасавао сам људе, али се плашим Јојки

Џонић је, наводно, на саслушању због злочина за који је осумњичен себе представљао као хероја.

– Хвалио се да је као ватрогасац спасавао животе и рукама показивао колико одличја има. Онда је рекао да се без обзира на све много уплашио браће Милошевић, који су га уценили и претили му – каже извор.

Мистерија телефона

Батерија траје 15 дана

Бивши ватрогасац причао је и о старом телефону који је, наводно, добио од браће Јојке, а чија батерија траје 15 дана и преко кога су они комуницирали.

– Раније је причао да је поправљао телефоне, а на саслушању није могао да се сети марке, ни боје телефона, али је поменуо да је стар преко 20 година.

Бензин купио за косачицу

Не трпи траву у дворишту

Џонић је прекјуче испитиван и о бензину који је купио на пумпи пре злочина, 26. септембра.

– Рекао је да је точио гориво за кола, а да је у канту сипао бензин јер му треба за косачицу. Онда је навео да је изузетно педантан човек који не трпи да му трава нарасте у дворишту и буде дужа од три сантиметра – каже извор и наставља:

– Иако је металостругар сведочио пре њега и рекао да је направио Џонићу навој који је коришћен за пригушивач, Горан је то негирао и рекао да је све правио сам јер „мајстор није знао то да уради“.

Помен у Моравцу

Уместо Лиду да удајемо, тражимо вас по гробљу

Четрдесетодневни помен убијеним Ђокићима обележен је јуче на гробљу у селу Моравац. Породица и мештани окупили су се око три хумке, а целим гробљем одјекивали су лелек и плач.

– Зашто, Гордана сејо, од убице не побеже.. Уместо да Лиди свадбу правимо, ми вас по гробљу тражимо… Зашто ми, убицо, барем једног не остави да ме теши – јецали су рођаци.

Бака Стојанка, Горанова мајка, једва је стајала на ногама и нарикала.

– Лидо, Лидо моја. Немам коме више да се надам, немам коме вечеру да спремам.

Рођаци су јуче клели и ухапшеног Џонића.

– Па што их уби, што му дете уби? Па Горану да је тражио паре, он би му дао. Он ће у затвору да једе и живи, а њих троје су у гробу…

Извор: Курир.рс – Марко Смиљковић