Србија

ЏОНИЋЕВА ЉУБАВНИЦА ЈЕ САУЧЕСНИК У УБИСТВУ?! Слагао да су му синови и Јојке саучесници да би заштитио некога до КОГА МУ ЈЕ СТАЛО!

Фото: Фејсбук принтскрин

Ново саслушање Горана Џонића (54), ватрогасца у пензији, осумњиченог за убиство својих рођака у ноћи између 26. и 27. септембра у атару села Моравац, заказано је за сутра у Вишем јавном тужилаштву у Нишу како би се, између осталог, изјаснио и због чега је рођене синове, али и двојицу комшија означио као своје саучеснике, а знао је да они немају везе са злочином.

Монструозно дело

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како наш извор открива, сумња се да је Џонић намерно слагао да су му синови Стефан и Милан и браћа Милошевић из Моравца, Костадин и Константин, познатији као браћа Јојке, помагали у злочину како би заштитио свог правог помагача у убиство Горана (57), Гордане (56) и Лидије Ђокић (25).

– Он прво мора да открије зашто је умешан, тј. зашто је учинио тако монструозно кривично дело. Затим мора да објасни зашто је именовао синове за саучеснике када је знао да су они у време убиства били свако на свом послу. Такође, Џонић би требало да одговори и на питање да ли је браћу Милошевић умешао у масакр јер је знао да имају криминалну прошлост и да су као такви погодни за то да упери прст у њих – каже извор Курира и додаје да све ове нелогичности тужилац мора да разјасни.

Наш саговорник каже да против браће Џонић и браће Милошевић засад нема других доказа, осим изјаве Горана Џонића, а колеге Стефана Џонића су у понедељак у тужилаштву потврдиле његов алиби, тј. рекли су да је он у ноћи између 26. и 27. септембра био на послу у Војсци Србије. Извор каже и да се очекује да ће и колеге Милана Џонића, али и сведоци браће Милошевић, потврдити њихове алибије.

– Ипак, поставља се питање да ли је ватрогасац у пензији сасвим сам починио троструко убиство или је морао да има барем једног саучесника – каже извор и наставља:

Крије помагача

– Све је више оних који верују да Џонић свесно саботира истрагу како би заштитио некога до кога му је јако стало, а ко је можда са њим починио ово злодело. Намерно је истражитељима указао на погрешне људе као своје саучеснике како би можда прави саучесник или чак егзекутор имао времена да се склони. Оно што је истражитељима још увек интересантно јесте и једна минђуша нађена на месту где су спаљена и закопана тела Ђокића.

– На месту спаљивања тела нађена је женска минђуша, али се не зна да ли је овај комад накита припадао Гордани или Лидији. Уколико се утврди да минђуша није припадала убијеним женама, онда је несумњиво припадала некоме ко је био на месту злочина – каже саговорник.

Подсетимо, Горан Џонић је на саслушањима у полицији више пута мењао исказ, а у тужилаштву се бранио ћутањем.

Мотив

Завист или љубомора

Даља истрага би требало да одговори и на питање зашто су Ðокићи убијени, па спаљени.

– Горан Џонић је знао да његов брат од тетке, власник мењачнице Горан Ðокић, новац држи у аутомобилу. Зашто једноставно није украо кола? Да ли, поред новца, постоји још неки мотив за свирепо убиство, као што су љубомора или завист – каже извор из истраге и додаје да пиштољ убијеног Горана још није пронађен.

Извор: Курир.рс/ Е. К.