Србија

ЏОНИЋЕВУ ОДБРАНУ РУШЕ ОВА ЧЕТИРИ СНИМКА: Падају лажи осумњиченог за убиство породице Ђокић!

Фото: Facebook
Фото: Фејсбук принтскрин

ПРОТИВ пензионисаног ватрогасца Горана Џонића (59), првоосумњиченог за убиство Горана (57), Гордане (56) и Лидије Ђокић (25), поред ДНК трагова на новцу украденом из аутомобила породице Ђокић, тужилаштво има и најмање четири снимка који га недвосмислено повезују с овим незапамћеним злочином у Моравцу код Алексинца.

Џонић је пред тужиоцима често мењао исказе и себе све дубље укопавао, али докази готово сигурно указују да он стоји иза ликвидације трочлане породице.

1. Милошевиће брани надзор с куће

Бранилац браће Јојке тврди да тужилаштво већ има чврсте доказе, односно снимке с камера породичне куће браће Милошевић у Моравцу, који су потпуно побили Џонићеве наводе да је Костадин налогодавац убиства Ђокића.

– Још на почетку истраге полиција је узела видео-материјале с надзорних камера с куће и имања породице Милошевић, које не покривају само улаз и дворишни део, него и главни пут кроз село, као и споредни. Кућа им је на раскрсници и камере имају велики опсег снимања. Костадин је био с породицом у ноћи убиства, што сви чланови породице потврђују, а да је одлазио било где, у ма које време, камере би то забележиле – изричит је адвокат Магделинић.

2. Аутомобил снимљен у Тешици

Ђокићев аутомобил је у ноћи злочина око два сата после поноћи снимљен у Тешици, када га је, како се сумња, Џонић, након убиства Горана, Гордане и Лидије, довезао до локације где ће га запалити, а једна од камера снимила је два часа касније његов жути скутер како се враћа према Моравцу. Тај скутер је, након хапшења, пронађен на његовом имању и полиција га је запленила због вештачења.

3. Жути скутер на камери

Џонић је 26. октобра у 14.40 ухваћен камером на жутом скутеру, што потпуно одговара прикупљеним доказима у истрази, према којима је убица сакрио двоточкаша у шибљу у Тешици код моста на Јужној Морави, где је касније, након бруталног убиства, запаљен Ðокићев аутомобил, а Џонић мотором побегао с места злочина.

– Мислим да само ми у селу имамо жути скутер, припада мом сину Милану, али га ја возим често. Нисам сигуран да сам ја особа која га вози на тим сликама – бранио се немушто Џонић када су му на саслушају код тужиоца предочене фотографије.

Присутни адвокати и истражитељи, с друге стране, тврде да нема сумње да је на приказаним фотографијама бивши ватрогасац, сада основано осумњичен за убиство породице даљег брата од стрица.

4. Александар на ауто-путу у време злочина

Снимци би требало да сруше и кључну ствар из Џонићеве одбране, у којој тврди да га је Костадин Милошевић приморао да учествује у троструком убиству, а да је његов брат Александар био њихов саучесник. Бранилац браће Милошевић, које у селу зову Јојке, Младен Магделинић открива да је заменику тужиоца, коме је поверен случај, предложио и нове доказе, односно да се прибаве снимци с камера на ауто-путу Ниш-Алексинац.

– Затражио сам да „Путеви Србије“ дају снимке с наплатних станица за вече убиства јер је Александар Милошевић био на ауто-путу у то време. Њега је камера вероватно снимила код искључења за Алексинац. Александар је око 23.30 критичне ноћи кренуо из Ниша по девојку у Алексинац и с њом био негде до пола три. Снимци ће доказати да Џонић није говорио истину да су браћа Милошевић чекала породицу Ђокић код пруге у то време – предочио је Магделинић.

Синови хоће на слободу

Нишки адвокат Филип Домазет, који брани Милана и Стефана, синове Горана Џонића, осумњичене такође за тешко убиство, очекује да ће они ускоро бити пуштени из притвора иако је жалба одбијена пре неколико дана. Браћи Џонић посебно тешко пада притвор од када је њихов отац признао учешће у злочину, а на све је укаљана част њихове породице.

– Досадашњом истрагом се не увиђа њихова одговорност за злочин. Нема индиција да су на било какав начин учествовали у злочину и сматрам да је и ових 15 дана исувише притвора, с обзиром на то да немају никакве везе са злочином. Безвезе седе у притвору, што се каже. Останак у притвору је на снази јер је узнемирена јавност и зато што је запрећена затворска казна за дело за које се сумњиче чак 10 година. Они никако нису могли да буду директни извршиоци дела, што су потврдили њихове колеге и шефови, рекавши да су и Милан и Стефан били на радним местима далеко од Моравца, током читаве ноћи кад су Ђокићи убијени – рекао је Домазет.

Извор: Република

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

новембар 2021.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930