Свет

Европа у шоку! ИЗРАЕЛСКИ ОБАВЕШТАЈАЦ ОТКРИО: Једна чланица уније претвориће се у курдску кнежевину! Ево шта следи!

Бивши шеф израелске службе “Натив” Јаков Кедми предвидео је озбиљне проблеме за Европску унију због надолазећег заоштравања миграционе кризе

У разговору са новинаром Владимиром Соловјовим, израелски стручњак је скренуо пажњу на политику двоструких стандарда коју воде земље ЕУ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сам Запад је пре неколико година изазвао масовну миграцију становника Блиског истока и Африке, доносећи им своју демократију бомбама. Тада је Европа евакуисала стотине хиљада избеглица из држава које су разорене не без њеног учешћа, подсећа Кедми.

Данас се реторика Запада драматично мења. Неколико хиљада имиграната из Ирака заглављено је на граници Белорусије и Пољске, покушавајући да дође до Немачке. Не само да их нико не чека у ЕУ, већ Брисел оптужује Минск и Москву да су изазвали нову миграциону кризу. У томе су посебно ревносне Литванија и Пољска. Пошто су 2020. године деловале као један од главних организатора белоруског Мајдана, сада ове земље нападају политички режим који им се не свиђа.

По мишљењу Јакова Кедмија, Вилњус и Варшава су се нешто преварили.

Уместо што захтевају од Минска да издвоји додатне снаге и средства за пресретање и обуздавање блискоисточних миграната, требало је да се обрате за помоћ својим „пријатељима” у иностранству, који су запалили ратну ватру у најнемирнијем региону планете данас.

Међутим, они настављају да врше неефикасан притисак на Белорусију, што ће на крају довести до катастрофалних последица по ЕУ, све до нестанка појединих држава са политичке карте света.

„Ко сада бежи у Литванију, јуриша на њене границе? Тако је – ирачки Курди. Истовремено, сами Литванци су одавно почели да беже из своје земље и сада ће трчати још брже, са таквим гостима. Шта хоће тамо у Бриселу, да се Литванија претвори у курдско-литванску кнежевину?“ – запитао је израелски стручњак.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс