Србија

ФОТОРЕПОРТЕР ПРЕТУЧЕН НА СНС СКУПУ: Гомила маскираних људи у црном ме тукла песницама у главу и ребра, а разлог је

Фото: Инстаграм принтскрин

Фриленс фотограф Андрија Вукелић задобио је ударац испод ока током скупа Српске напредне странке у Шапцу, а за Нова.рс испричао је како је дошло до инцидента.

„Покривао сам протест против Рио Тинта и остали смо у Шапцу како бисмо фотографисали и СНС скуп, као и сваки други. Ишао сам као студент, а радим и као независни фотограф. Фотографисали смо уобичајено скуп. У једном тренутку видео сам гомилу великих људи са црним маскама и у црно обучени како јуре ка некоме. Отишао сам да видим ста се дешава и видим да туку два човека десно од бине и како их носе“ објашњава Вулекић за Нова.рс и додаје:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Видео сам како их шутирају и кад сам хтео да фотографишем, спуштам апарат и видим да сам окружен ликовима у црном. Један почиње да ми виче ‘дај апарат’ и почиње да ме вређа. Пошто нисам дозволио да ми узме апарат, почели су да ме ударају песницама у главу и у ребра и покушавали су да ме оборе на под. У једном тренутку су ме ударили у око, чуо сам другог човека како је рекао ‘немој, немој, покварићемо скуп’ и онда су успели да ми скину апарат са врата јер ми је пукао каиш. Онда се гомила њих разбежала у масу ка бини, а један лик ме је шутнуо у задњицу и кренуо да ме гура преко улице. Рекао ми је ‘немој да се враћаш на ову страну’, прича Андрија.

Истиче да је одмах након тога отишао до полиције.

„Били су можда 20 метара даље, пришао сам им и рекао шта се догодило и након тога, пошто су саобраћајци, позвали су патролу, која ме је одвезла у полицијску станицу. Тамо смо дали изјаву, где ми је речено да ће радити на случају. Затим смо својим колима отишли у болницу где су ме прегледали. У једном тренутку су дошла двојица полицајаца који су били око мене као нека врста заштите. Кад сам завршио са прегледима, одвезли су се са нама до шабачког моста“, објаснио је наш саговорник.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Kamerades (@kamerades)

Подсетимо, Српска напредна странка одржала је данас протест испред Основног јавног тужилаштва у Шапцу, са кога је затражена „правда“ за њиховог члана Душана Прокића, који је у суботу био на багеру и сукобио се са једним од учесника блокада Драганом Миловановићем Црним.

Такође, како је наш портал раније објавио, група активиста је јурила мушкарца који је добацивао скупу против СНС, али су уместо њега ухватили погрешну особу, која је све време узвикивала да није он, а која је том приликом завршила у приколици.

Извор: Нова