Регион

„ГЛЕДАО СИНА КАКО НЕСТАЈЕ У ПЛАМЕНУ!“ Отац није успео да спасе своје дете и не зна да је мртво

Фото: Фејсбук принтскрин

Један од преживелих у јучерашњој несрећи, која се догодила када се македонски аутобус запалио у Бугарској при повратку из Турске, јесте Орхан Алити. Он је заједно са српским држављанином Љуљзимом Сулејманијем разбио задње стакло аутобуса и помогао да осталих шесторо путника спаси своје животе.

Убрзо након фаталне несреће, Орхан је позвао своју супругу која живи у Белгији, пише Би-Би-Си, а преноси Dnes.bg.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Орхан је пријавио да се аутобус запалио, док је он са тешком муком успео да разбије задња стакла и изађе, рекао је његов брат Самет Алити.

Орхан је при скоку на земљу сломио једну ногу. Његов син Висар је још био у аутобусу. Почео је да виче: „Скочи, Висаре, скочи“. Нажалост, дечак је нестао у пламену.

Орханово стање је сада стабилно, а како каже његов брат, он још не зна да је међу жртвама и његов син.

Орхан је испричао још један детаљ – у тренутку када је изашао из запаљеног аутобуса, умало га је прегазио аутомобил који је пролазио аутопутем, који није стао упркос очигледној трагедији која се у том тренутку дешавала.

Трагедију је преживела и 16-годишња Зулејха. Њен отац Аднан Јашаровски рекао је за Би-Би-Си да је његова ћерка звала да му каже да је преживела бруталну несрећу. Сада је у Софији како би посетио ћерку у болници.

Кроз сузе је рекао да су јој само руке изгореле, али иначе се добро осећа. Није много причао, плакао је и био у шоку, пише Би-Би-Си.

„Било је много деце“

Млади пар који је преживео несрећу у Бугарској, 26-годишњи Љуљзим из Прешева и његова вереница Медина Лутфи из Сопота у Куманову, из болнице су испричали о паклу који су преживели када се аутобус агенције „Беса транс“ запалио приликом повратка са излета у Истанбул, при чему је погинуло 46 особа.

Како пише struma.com, пар је седео на претпоследњем месту у аутобусу и, на срећу, Љуљзим је био будан у тренутку када је букнуо пожар. Он је успео да разбије стакло и скочи, а затим да извуче вереницу која није могла да хода јер је сломила ногу.

– Аутобус је ударио са десне стране, пукле су му гуме и дошло је до пожара. Затим се померио око 20 метара улево и стао. Било је пуно дима, људи су почели да повраћају, кашљу и вриште, као у хорор филму. Успео сам да побегнем јер сам узео чекић и разбио стакло. Извео сам вереницу и још петоро људи – испричао је за ТВ Клан.

Медина кроз сузе прича да је чула плач деце у аутобусу.

– Спавала сам и одједном сам чула путнике како плачу и вриште. Када сам видела разбијено стакло брзо сам скочила. Дим је био црн. Чула сам како деца плачу, било је много деце – казала је.

Љуљзима је у болници у Софији посетио амбасадор Србије у Бугарској Жељко Јовић.

Извор: Блиц

Ознаке