Свет

ХИТНО СЕ ОГЛАСИО! Бил Гејтс о корони: „У лето 2022. стиже“

Оснивач Мајкрософта Бил Гејтс поново се огласио поводом коронавируса.

Наиме, амерички милијардер тврди да ће до средине следеће године ковид 19 изазивати мање смртних случајева него обичан грип.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„У јеку природног имунитета, имунитета стеченог вакцином против коронавируса и захваљујући новим терапијама, стопа морталитета требало би драстично да падне“, каже Гејтс са „Блумберг“ и истиче да би на лето 2022. требало да дође до преокрета.

Наиме, он сматра да ће питање снабдевања вакцинама бити решено до средине следеће године. Такође, фармацеутске компаније „Мерк“ и „Фајзер“ развиле таблету против коронавируса, те он сматра да ће сви ови догађаји утицати на то да оболели добију правовремену терапију пошто им се установи присуство коронавируса.

„Тако да, између природног имунитета, имунитета посредством вакцине и тим таблетама, можемо да повећамо број антитела како до сада нисмо могли, а стопа смртности ће до лета следеће године пасти испод нивоа морталитета који изазива сезонски грип. У том тренутку, економска активност би требало да се врати у пуном капацитету“, сматра Гејтс.

Према последњим подацима, више од 5,1 милион људи преминуо је од коронавируса, док је више од 258 милиона људи инфицирано.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92