Спорт

Избио скандал! ШАМАРЧИНА КАКВУ ТЕНИС НИЈЕ ВИДЕО! Истина о Новаку бацила АТП у велике проблеме

Асоцијација тениских професионалаца у честом је сукобу са првим тенисером света Новаком Ђоковићем.

АТП често доноси одлуке на штету Ђоковића, а Боб Грин, један од људи који је учествовао у оснивању АТП огласио се и јавно стао на страну Новака Ђоковића.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Као неко ко је лично учествовао у креирању АТП турнеје у сезонама 1988. и 1989. гледао сам са интересовањем на неразумевање између АТП тура и недавно формиране ПТПА. Иако се дивим мотивима ПТПА мислим да треба да теже већем циљу – рекао је Грин. Некада 39. играч на свету подсећа и на оригинални план са којим је организација направљена.

– Непозната или заборављена чињеница је да је оригинални план био да се новац подели 50/50 са директорима турнира. АТП је био пред банкортом 1989. године и тадашњи директор АТП-а Хамитон Џордан је пристао на тај компромис јер је организацији био потребан новац – додаје некадашњи тенисер.

Грин истиче, да Рафаел Надал и Роџер Федерер треба да ураде свој део посла и укључе се у борбу.

Јасно је да је потребно да се сви најбољи тенисери попут Роџера Федерера и Рафаела Надала укључе како би се направио уједињени фронт. Ми смо 1988. године иза себе имали скоро све Топ 10 играча, а на тадашњег светског броја 1 Матса Виландера смо гледали као на моралног вођу. То је улога коју надам се Новак Ђоковић може да преузме. Ако се уједине и бојкотују неколико турнира то ће бити довољно за промену – истиче Грин и додаје:

– Реакција АТП-а на неке предлоге ПТПА показује колико гледају само свој интерес и штете тенису. Мотиви ПТПА су добро замишљени, а њен циљ је да исправи компромисе направљене пре 30 година. Ја се сигурно надам да ће ПТПА то моћи да уради.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс