Свет

ЈЕЗИВ ЗЛОЧИН: Деда монструм више пута силовао унуку (11), остала је ТРУДНА, а породица је урадила ово

Pixabay.com

Једанаестогодишња девојчица која је затруднела након што ју је деда (61) више пута силовао у Боливији, подвргнута је абортусу у 21. недељи након што је њена породица, која се противила прекиду, коначно попустила.

Силовање девојчице се десило у Јапаканију, граду који се налази у провинцији Ичило, у источном делу боливијске државе Санта Круз.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Девојчица се сада опоравља у болници након што је у понедељак 8. новембра била подвргнута операцији коју је њена мајка првобитно одбила због притиска католичке организације.

Ово је наводно било против жеља девојчициних лекара и правосудних органа, који су саветовали да се трудноћа прекине, а одлука је изазвала негодовање у земљи.

Џејсон Ауза, боливијски министар здравља и спорта, рекао је:

– Девојчица је у стабилном стању и предузели смо све мере предострожности које закон захтева да заштитимо њено право на здравље и живот.

Осумњичени, чије име није објављено, тренутно се налази у притвору, наводи локални медиј Ел Дебер.

Једанаестогодишњакиња и њена неименована 15-годишња сестра живеле су под старатељством осумњиченог од прошлог фебруара јер су њихови родитељи радили у главном граду Ла Пазу.

Утврђено је да је 11-годишњакиња била трудна 21 недељу након што су лекари урадили први ултразвук.

Шефица Женске сигурне куће, Ана Паола Гарсија, рекла је за новине ЕФЕ да је девојчица рекла једном од својих рођака да је „осећала чудне покрете у стомаку“. Рођака је рекла својој мајци, тетки 11-годишње девојчице, која је то пријавила полицији.

– Она не жели да буде мајка. Оно што је урађено са овом девојчицом је злочин – рекла је Гарсија у октобру.

– Не можемо да натерамо девојчицу од 11 година да буде у деветомесечној трудноћи, то је мучење – додала је.

Гарсија је рекла да је у Боливији 2020. било 39.999 трудноћа деце млађе од 18 година, у просеку 109 девојчица дневно.

– Ова ситуација је алармантна, сексуално насиље још увек мучи Боливију, а девојчице су и даље главне жртве – додала је она.

Абортус је у Боливији легалан од 1970. године у случајевима силовања или сексуалног напада. Међутим, то је могло да се уради само без налога суда од уставне пресуде 2014. године.

Извор: МНС/Блиц