Србија

ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ НЕСТАНКА АНЕ ИЗ СМЕДЕРЕВА: Породица нашла опроштајно писмо, оставила је детаљна упутства, ЋЕРКА НЕ ГУБИ НАДУ

Ана Стојковић (44) из Смедерева, која је нестала пре четири дана, у ноћи нестанка објавила је своју фотографију на „Инстаграму“ уз поруку „Идем да се нађем са судбином“.

Нађена је и опроштајна порука у којој је записала своје жеље за тренутак када је пронађу мртву, рекла је за Новости њена ћерка Наталија Ивановић која се, упркос свему, нада да јој је мама жива.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Два сата иза поноћи, 2. новембра, Анин аутомобил пронађен је на мосту Смедерево – Ковин. Ауто је био закључан. Сумње да је Ана скочила са моста брину породицу, која, ипак, гаји наду да се то није догодило.

– Неки радници који су били испод моста испричали су да нису видели нити чули да је неко скочио у воду. Чули су једино дозивање у помоћ. Зато верујемо да је можда жива и да ће се јавити – каже Наталија Ивановић, млађа кћерка нестале жене.

Она је испричала да је њена мајка вечери пре нестанка на свом инстаграм профилу објавила узнемирујућу поруку.

– Објавила је своју фотографију, а на поруку своје пријатељице која ју је питала: „Где си пошла тако лепо сређена?“, одговорила јој је: „Идем да се нађем са судбином“. Та жена нам је касније ово испричала, и све је онда кренуло – прича Наталија.

Она каже да њена мајка није понела са собом ништа од личних докумената, као ни телефон и новчаник. Црне слутње код најмилијих изазвало је откриће Аниног опроштајног писма.

– Нашли смо опроштајно писмо. Тачније, то је велика свеска, скоро цела исписана. Написала је разне ствари. Углавном, све се своди на то да је несрећна. Чак нам је оставила и детаљна упутства шта да радимо када је пронађемо мртву – каже ћерка Наталија.

Наталија потврђује да је њена мајка имала психичких проблема, али да ништа није указивало на то да може себи да науди.

– Била је у некој депресији, жалила се на посао, на умор, на људе, на уобичајене ствари. Причала је да јој је доста свега, да ће себи да пекратити муке. Нико то није схватао озбиљно. Сматрали смо да су то неке реченице које многи од нас изговарају у неким моментима – каже ћерка, наводећи и да њена мама није имала дугова, и да то сигурно није разлог њених проблема.

Ана је и дан пре нестанка била лоше, говорила је да ће се убити. Она се развела пре пет година. Живела је са сестром, и годинама држала своју цвећару у граду. Осим Наталије, која је удата, Ана има и млађу ћерку.

Последња порука нестале Ане са „Фејсбука“ је цитат: „Кад умре особа коју волите, будите сигурни да сте добили свог анђела чувара“. На друштевним мрежама потписивала се девојачким презименом Ћирић.

Како се сазнаје, рониоци Жандармерије претраживали су Дунав око Ковинског моста, али без успеха.

Из МУП-а је потврђено да је нестанак Ане Стојковић породица пријавила 2. новембра Полицијској управи Смедерево.

– Одмах је расписана потрага за несталим лицем, и полиција интензивно трага за лицем на подручју свих полицијских управа – речено је у МУП.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Новости