Србија

КАД ЈЕ ПРОГОВОРИО БРАТ УБИЈЕНОГ СПАСОЈЕВИЋА МНОГИМА НИЈЕ БИЛО ДОБРО: Открио који политичар је Душану остао ДУЖАН МИЛИОНЕ

Душан Спасојевић и Миле Луковић оптужени су за организовање атентата на тадашњег премијера Зорана Ђинђића, а мало је познато да је Спасојевић имао рођеног брата. Андрија Спасојевић, звани Прпе, рођени брат убијеног вође Земунског клана Душана Спасојевића Шиптара, пре две године је први пут после 16 година упорног одбијања пристао да говори за Курир.

Не скрива да је више пута био у кући у Земуну и да је тамо сретао бројне политичаре у свакаквим радњама, а Чедомира Јовановића оптужује да је Спасојевићу остао дужан милионе!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Била је то 2000. година. Пошто сам био на лечењу у Београду, после саобраћајне несреће, боравио сам код брата у кући у Шилеровој. Ко све тамо није био… Бројни политичари су долазили, свашта су радили, пили алкохол, ма свашта још. Био је и Чеда! Него шта. Точио се виски на литре. Али о њему боље да не причам – рекао је Спасојевић 2019. године за Курир.

Андрија тврди да је Чедомир Јовановић наводно остао дужан велики новац његовом брату.

– Било би му паметније да врати све паре које дугује… То су огромне паре, милионски износи. Мени не треба ништа, али нека врати Дућиној супрузи и њиховој ћерки – причао је Спасојевић.

Андрији смета и надимак који је вођа Земунског клана имао.

– Какав Шиптар?! На шта то личи? Мој брат није Шиптар. Он је Дућа. Немојте више случајно да га зовете Шиптар – рекао је у даху Спасојевић.

Душан Спасојевић и Миле Луковић оптужени су за организовање атентата на тадашњег премијера Зорана Ђинђића. Приликом хапшења у Мељаку су пружали отпор због чега су убијени, али на званичну верзију о хапшењу Спасојевић има примедбе.

– То је била намештаљка. Њих су сви издали. Истина је оно што је причао Војислав Шешељ. Њих су жртвовали, све друге су похапсили, а њих су убили. Као пружали су отпор, ма какав отпор, никакав отпор нису пружали, него су им наместили – прича Спасојевић.

Открио је и детаље свог тешког живота.

– Имао сам две тешке саобраћајне несреће и остао сам трајно нарушеног здравља. Не видим добро, убијен сам, нигде не идем из куће, отац ми је оболео, не треба ми још стрес и сећање на ту прошлост и на мог брата. То ми је огромна секирација и зашто сада о томе кад је прошло 16 година – закључио је тада Спасојевић.

У селу Дренце, родном месту Спасојевића, на сеоском гробљу 2003. године је сахрањен Душан Спасојевић. Почетком 2019. године преминула је његова мајка Стана која почива поред сина.

Извор: Курир.рс