Србија

КОРОНА БРОЈКЕ У ПАДУ! Лекари сматрају да би увођење ОВЕ МЕРЕ омогућило да Нову годину славимо нормално! Ево шта нас чека!

Смањује се број пацијената у ковид амбулантама и болницама имају мањи број оболелих.

Проф. др Петар Кочовић, стручњак за информационе технологије наводи да су корона бројке већ 12 дана у лаганом паду.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Прошле седмице је било 30 одсто мање заражених у односу на недељу пре тога. Други добар показатељ је то што је број примљених у болнице мањи од отпуштених и све је више места у болницама – наводи Кочовић.

Како је рекао, ситуација је добра само у Шпанији, Италији, Малти и Шведској.

Др Александар Стојановић, директор Дома здравља „Др Милутин Ивковић“ на Палилули, је навео да је број заражених са 8.000 пао на 3.000.

– Аутоматски све ковид амбуланте имају мање посла. Добро је и што је био распуст. Такође, увођење ковид пропусница је дало одређене резултате и људи долазе да се вакцинишу. Ја бих предложио да њихова примена почиње на пример од 18 сати – навео је Стојановић.

Према његовим речима, када би се ковид пропуснице важиле 24 сата грађани Србије би могли Нову годину да славе потпуно нормално.

– Вирус није побеђен, грађани морају да схвате да морамо бити спремни да две године живимо у пандемији и да примимо четврту, пету дозу вакцине. Једна није довољна – наводи Стојановић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо/Пинк