Свет

НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Хаос на аеродрому: Путник запуцао док је чекао да прође контролу, 3 особе повређене

Он је касније идентификован као осуђивани криминалац

Путник који је синоћ чекао да прође контролу на главном безбедносном пункту аеродрома у Атланти посегнуо је за ватреним оружјем из своје торбе, а затим и запуцао, што је изазвавало хаос међу путницима и привремено обустављање летова, јавља Тањуг.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Човек, који је касније идентификован као осуђивани криминалац Кени Велс (42), побегао је са пиштољем са контролног пункта, а потом и са аеродрома, саопштила је Управа за безбедност ваздушног саобраћаја, истичући да није реч о инциденту са намерним отварањем ватре, већ случајним опаљивањем, преноси АП.

Полиција је касније саопштила да је издала налог за хапшење виновника овог инцидента, а командир аеродромске полиције, мајор Реџиналд Мурман, изјавио је да Велса траже због оптужби које укључују дела ношење и скривање оружја на комерцијалном аеродрому, поседовање ватреног оружја од стране осуђеног криминалца, коришћење ватреног оружја и несмотрено понашање.

Власти су саопштиле да су три особе задобиле лакше повреде, укључујући једну особу која је пала у предворју аеродрома далеко од контролног пункта, а двоје се жалило на напад панике.

 

 

 

 

 

 

Извор: Телеграф.рс