Србија

НАЈПОТРЕСНИЈИ ПРИЗОР НА КОМЕМОРАЦИЈИ: Синови Маринка Роквића сломљени од туге запевали ову песму (ВИДЕО)

Данас се у Каменој сали радио Београда одржава комеморација певачу Маринку Роквићу који је преминуо након борбе са тешком болешћу која се искомпликовала.

На комеморацију прво је стигла његова породица. Супруга Славица и синови Никола и Марко Роквић, а ту су биле и Марнкове колеге, које нису могле да сакрију сузе због губитка вољеног Роквића.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лепа Лукић, Беки Бекић, Ана Бекута, Оливера Ковачевић, били су само неке јавне личности које су дошле на комеморацију.

Међу онима који су држали говор био је и композитор Миша Мијатовић, хармоникаш Мића, певачица Ана Бекута, али и бивши фудбалер Бошко Ђуровски и садашњи тренер Црвене Звезде.

У једном тренутку синови Маринка Роквића, Никола и Марко дошли су до Ђуровског и сви заједно су запевали у глас песму Шабана Шаулића „Тамо код најдаљих брда“, а Николи је у једном тренутку пукао глас због суза које су ишле низ његово лице. Иначе ову песму, Маринко је често певао Бошку Ђуровском.

Да подсетимо, Маринко Роквић је српски певач рођен 27. јануара 1954. године у Босанском Петровцу. Родитељи су му били строги, а породица је тешко живела јер су се само бавили пољопривредом. Маринко и његов брат су од малих ногу показивали интересовање за музику па су учествовали на већини школских приредби. Маринко је волео да пева и да свира песме на хармоници, а брату су боље ишла кола. Обојица су самоуки, а свађали су се једино око хармонике јер су имали само једну. Поред музике, Маринко је волео и да тренира фудбал.

Сестра од стрица је уочила његов таленат па га је повела са собом у Београд. Отишли су у музичку школу „Станковић“, али пошто је све било попуњено, могао је да се упише само на одсек за кларинет. Ипак се одлучио за Електротехничку школу „Никола Тесла“ и учланио се у КУД „Никола Тесла“ у коме је певао. Тада се први пут заљубио у девојчицу са којом је ишао на пробе. Након завршетка средње школе, баталио је електротехнику и започео музичку каријеру. Певао је углавном народне песме, али на елитнијим местима су захтевали романсе и староградску музику па је и то научио. Маринков брат није наставио да свира, али му се придружио у Београду и живели су као подстанари.

Уписао је факултет ФОН и завршио је једну годину јер није могао да усклади наступе са предавањима. Одувек је волео да се лепо облачи и био је прави срцоломац. Имао је све више ангажмана, а након две године певања, добио је понуду да сними први сингл. На телевизији се појавио после пет година бављења овим послом.

1980. године Маринко је имао авантуру из које је рођен његов најстарији син Дарио. Чим је утврдио да је дете његово, признао га је. 1984. године је упознао садашњу супругу Славицу која је из Загреба дошла у Београд. Следеће године су се венчали и добили сина Николу, а две године касније Марка.

Маринко Роквић, умро је 6. новембра након борбе са тешком болешћу која се искомпликовала.

Извор: Блиц