Спорт

Настао хаос! СЕЛЕКТОР ОТКРИО ЗАШТО ЈЕ РОНАЛДО УРЛАО: Португалци кукају за непризнатим голом

Селектор фудбалера Португала Фернандо Сантош рекао је ноћас да преузима одговорност за пораз у мечу против Србије, као и да ће репрезентација те земље сигурно изборити пласман на Светско првенство кроз бараж.

„Морамо да преузмемо одговорност, а посебно ја као селектор. Србија је била боља током већег дела меча… Ова утакмица није била успешна и морамо да се извинимо Португалцима“, рекао је Сантош.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Фудбалска репрезентација Србије победила је у недељу увече на гостовању селекцију Португала са 2:1, и тако се пласирала на Светско првенство у Катару, док ће Португал играти у додатном баражу.

Одлучујући гол за победу Србије постигао је Александар Митровић у 90. минуту меча.

Србија је у Групи А заузела прво место са 20 бодова, док је Португал завршио на другом месту са 17 бодова.

Сантош је додао да је „уверен да ће његова селекција осигурати пласман на Светско првенство, али да ће сада морати да прођу додатне препреке“.

„Мораћемо добро да се припремимо да победимо противнике у марту и да идемо у Катар. И даље имам поверења у своје играче. Имамо веома квалитетне фудбалере, али морамо то и да покажемо на терену.

Што се тиче испада и геста Кристијана Роналда према њему, пошто су сви видели да је звезда тима викала на селектора, пало је невешто објашњење.

Он је рекао да то нема везе са самом утакмицом и да га Роналдо није „рибао“.

„Говорио је да је у Србији постигао гол у последњем тренутку и да тај гол није признат. То је нормално, био је фрустриран. На крају утакмице нико нец́е објашњавати шта се десило или није“, навео је Сантош.

Бараж мечеви за одлазак на Светско првенство су на програму 24. и 25., односно 28. и 29. марта наредне године.

Светско првенство у Катару играће се од 21. новембра до 18. децембра 2022. године.

 

Извор: Новости.рс