Здравље

НЕСТОРОВИЋ ОТКРИО: Ова бактерија изазива канцер, а са 2 састојка из кухиње можете је се решити за 6 недеља

Било би сјајно – кихнете, узмете антибиотик и не добијете упалу плуц́а. Нико тада не би имао упалу плућа, али то не иде тако

Свако од нас у својој кухињи има ове четири ствари, чија примена покрива већину данашњих болести, каже проф. др Бранимир Несторовић. Објаснио је како да направимо комбинацију зачина коју свакодневно користимо за лечење одређене болести.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Уље дивљег оригана садржи супстанце које су изузетно антибактеријске. Код пацијената који имају проблема са упалом плућа, званично одобрена помоћна терапија је оригано. Одлично делује и против кандиде у цревима, јер се антибиотици злоупотребљавају, а са тимијаном и ориганом, кандида не може да преживи дуже од 6 недеља. Када се кандидат намножи може да добије рак, истиче Несторовић.

Такође препоручује употребу ловора код инфекција, јер је, између осталог, добар антиперитик, добро снижава температуру, као и црна кафа.Каже да бибер најбоље делује на смиривање упалних стања ако се узима. са љутом паприком.

Према његовим речима, прополис је изванредна ствар која садржи 64 природна антибиотика и не постоји ниједна бактерија која је отпорна на њега.

„Антибиотике треба да користимо за оно за шта су намењени, а то су бактеријске инфекције. У педијатрији је то 2 до 4 одсто инфекција, све остало су вируси. Респираторне инфекције су болести које пролазе саме. Пурулентна ангина пролази сама од себе, лечена или нелечена. Већина лекара и пацијената мисли да ће ако узму антибиотик спречити компликације. То није тачно. Било би сјајно – кихнете, узмете антибиотик и не добијете упалу плућа. Нико тада не би имао упалу плућа, али то не иде тако. Постоји само једна болест код које вреди превентивно давати антибиотике а то је грип. Ту се може дати антибиотик, јер се тада смањује шанса да добијете упалу плућа за 25 одсто“, каже др Несторовић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс