Свет

Није добро! СЛЕДЕЋА ПАНДЕМИЈА ЋЕ БИТИ МНОГО ОПАСНИЈА ОД ОВЕ! Гејтс саопштио ЦРНУ ПРОГНОЗУ!

Филантроп Бил Гејтс рекао је како је потребан велики истраживачки рад и десетине милијарди долара како би се свет боље припремио за следећу пандемију.

Гејтс тврди да ће она бити много опаснија од ковида 19.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Рекао је да је „потпуно ужаснут“ бројем смртних случајева од коронавируса и економском штетом насталом због пандемије и да би требало финансирати рад на побољшању цепива, третмана и дијагностичких тестова који ће бити потребни за учинковитије сузбијање следеће пандемије.

Он је рекао да је незадовољан што нису направљене вакцине које би потпуно онемогућиле заражавање.

– Имамо вакцине које нам чувају здравље, спречиле су у малој мери трансмисију вируса. Потребан нам је нови начин израде вакцина – напоменуо је он.

Гејст је критиковао и то што нема довољно ефективних третмана за ковид, додајући како би дексаметазон и нови антивирусни лек молнупиравир могли да помогну.

Упозоравао на пандемију још 2014.

Гејтс, који је у емисији ТЕД још 2014. године упозорио да свет није спреман за следећу пандемију, казао је како се нада да ће за пет година написати књигу о томе како то више није случај.

– Биће потребно десетине милијарди долара улагања у истраживање и развој и вероватно око милијарду годишње за радну скупину за пандемију на нивоу Светске здравствене организације – казао је Гејтс.

– Постоје природно узроковане епидемије и оне узроковане биотероризмом које би могле бити чак и горе од онога што доживљавамо данас. Развој медицинске науке требало би нам да праве алате. Дакле, то би нам требао бити приоритет. Следећа година је та у којој ћемо морати да издвојмо новац за те пројекте – додао је.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо/Srbijadanas.com