Србија

НОВА НОВЧАНА ПОМОЋ! Зна се тачан датум исплате за све групе грађана! Стиже и додатних 20.000 за пензионере

Pixabay.com

Пријава за 20 евра државе помоћи почела је 15. новембра и траје до краја месеца. За ову помоћ, која ће бити исплаћена у децембру, могу да се пријаве сви грађани који се нису пријавили за претходну помоћ, док сви који су добили по 30 евра у мају и новембру, не морају да се пријаве.

Ова актуелна пријава за 20 евра је отворена за оне који су у међувремену постали пунолетни, који су добили држављанство, пребивалиште, који су се предомислили да ипак хоће да добију део помоћи од државе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пријава је могућа на порталу Управе за трезор https://idp.trezor.gov.rs/.

Након уношења личних података биће заведена пријава чији ће статус моћи да се провери на наведеном порталу. Након обраде пријаве, пријављени грађани ће износ допунске новчане помоћи моћи да подигну са свог или наменског рачуна.

Помоћ ће прво бити уплаћена пензионерима, корисницима социјалне заштите и особама које издржавају затворску казну – 7. децембра, док ће 8. и 9. децембра 20 евра добити остали грађани.

Осим ове уплате у децембру, пензионери треба да рачунају на помоћ која ће ићи почетком наредне године. Њима ће крајем фебруара 2022. најкасније до почетка марта бити исплаћено по 20.000 динара (око 170 евра).

Пензионере ће истовремено следовати и годишње повећање примања које ће ступити на снагу почетком наредне године и које ће износити шест одсто на сваку пензију.

Практично примања свих 1,7 милиона пензионера биће за толико увећана од јануара 2022.

То би на просечну пензију од око 29.300 динара износило 1.700 динара.

 

 

 

 

 

 

Фото: Pixabay.com
Извор: Курир.рс/Блиц Бизнис