Спорт

НОВАК НЕЋЕ ИГРАТИ ПОД ОВИМ УЦЕНАМА: Срђан Ђоковић шокирао Србију!

И даље се спекулише и нагађа да ли је први рекет света, Новак Ђоковић, примио вакцину против коронавируса. Уједно, то је и главни услов за тенесере који желе да учествују на првом грен слему сезоне, Аустралијан опену. По том питању огласио се и отац најбољег српског тенисера Срђан Ђоковић.

Срђан је гостовао на јутарњем програму ТВ Прва који је истакао да нико нема право да задире у туђу интиму.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Што се тиче вакцина и невакцина, лично је право сваког од нас да ли ћемо се вакцинисати или не. Нико нема право да нам улази у ту интиму, то је и уставом загарантовано. свако има право да одлучује о свом здрављу. Да ли је вакцинисан, то је његово ексклузивно право. Да ли ће то објавити, мислим да неће. Ни ја не знам ту одлуку, а и да је знам, не бих је поделио са вама. Он има право да одлучи како жели – истакао је Срђан Ђоковић и прокоментарисао саопштења власти Аустралије:

– Било је непријатно због саопштења тих властодржаца у покрајинама у Аустралији, који су дали себи за право да прозивају деветоструког шампиона Аусталије. Да ли ће се он тамо појавити, зависи од њих како ће да се поставе. ОН би то желео свим срцем, јер је спортиста, а и ми бисмо то волели. Под овим уценама и условима, вероватно неће. Ја то не бих урадио. А он је мој син, па ви закључите сами.

Није промакло Срђану Ђоковићу и да поставли питање директору турнира у Мелбурну, Крегу Тејлију, који је, као и власт у Аустралији истакла да у се тенисери морају вакцинисати само „признатим“ вакцинама.

– Која је то призната вакцина, господине Крег? Није призната руска? По нашим критеријумима су признате само кинеска и руска. Слободарски свет броји 90 одсто становништва на планети. За нас је то руска и кинеска. Признајте и њих и вашу вакцину, са задовољством. Мислим да то није у реду, јер руску и кинеску не признајете.

Такође, једна од могућности да Новак наступи у Мелбурну а да задржи за себе одговор на питање да ли се вакцинисао или не је то да мора да проведе 14. дана у карантину.

– Може карантин, али да 14 дана буде у хотелској соби и да не изађе ни у лоби хотела. Па супер су то смислили, нека играју они онда на турниру. И ми смо измислили свет, не само слободарски свет. Ту чињеницу морају да прихвате и не прихватање ове или оне вакцине је смешно, да не кажем другу реч. Никада нећемо да делимо вакцине или народе одакле год долазио. Ми смо део света и вакцине су део света одакле год да долазе. Сви они су напраавили вакцине да помогну овом свету, али ко не прихвати да се вакцинише, то је његово лично право – закључио је Срђан Ђоковић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс