Србија

НОВИ ДЕТАЉИ ИСТРАГЕ! БРАЋА ЈОЈКЕ НА ОВОМ ПИТАЊУ ПАЛИ НА ПОЛИГРАФУ! Ево где је био један од Милошевића у време убиства Ђокића

Костадин и Александар Милошевић, познати као браћа Јојке, остају у притвору због сумње да су учествовали у убиству трочлане породице Ђокић, одлучило је кривично веће Вишег суда у Нишу, а њихов адвокат тврди да има доказе да је један од осумњичених у време злочина био на ауто-путу!

Да подсетимо, браћа Јојке, мештани Моравца, ухапшени су због сумње да су учествовали у убиству након што је Горан Џонић у свом исказу навео да су они убили Горана Ђокића, његову супругу Гордану и ћерку Лидију 26. септембра. Жалбу на одређивање притвора браћи поднео је њихов бранилац Младен Магдаленић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Жалба је одбијена из истих оних разлога из којих је притвор и одређен. Веће сматра да је суд правилно одлучио кад је нашао да постоје основи за одређивање притвора – саопштио је бранилац Милошевића, адвокат Младен Магделинић, и наставља:

Наплатна рампа

– Њих терети само изјава првоосумњиченог Горана Џонића. За петнаестак дана истиче притвор, уколико се донесе решење о продужењу, ја ћу се и на њега жалити. Очекујем да се против мојих клијената обустави истрага. Предложио сам и нове доказе, затражио сам да Путеви Србије дају снимке са наплатних станица на аутопуту за вече убиства, јер је један од њих био на аутопуту у то време – објашњава Магалиниц.

Магделинић каже да је уобичајена пракса да Виши суд одбије жалбу када је тужилаштво тражило притвор.

– Надам се да ће до истека месеца дана, колики је максимум по донетом решењу, суд мало више позабавити доказима пре него што донесе одлуку о евентуалном продужењу ове мере.

Спорно питање

Како Курир сазнаје, браћа Милошевић прошла су полиграфско тестирање које је са мештанима Моравца обављано након убиства Ђокића.

– Они су прошли сва питања у вези са убиством Ђокића, али су пали на једном питању. Наиме, полиграфиста их је питао да ли имају или су имали оружје, а апарат је ту забележио њихову чудну реакцију – каже извор:

– Верује се да су они, с обзиром на то да су хапшени у иностранству, некада поседовали оружје, па да су се узбудили због овог питања.

Сведоци им дали алиби

Синови иза решетака

Жалбу на решење о одређивању притвора Џонићевим синовима Милану и Стефану поднео је и њихов бранилац Филип Домазет, али суд је и ово одбацио. Да подсетимо, претходне недеље сведочиле су колеге Џонића, које су потврдиле да су младићи у ноћи убиства били на послу, у ватрогасном дому, односно у Копненој зони безбедности, и тако им практично дале алиби.

Извор: Курир.рс – М. Смиљковић – Ј. Ивић