Србија

Обратите пажњу! ДОКТОР НЕСТОРОВИЋ ОТКРИО: Ове 3 ствари директно воде ка стварању тумора

Доктор је открио и да постоје тестови за рану дијагностику карцинома

Доктор Бранимир Несторовић тврди да се недовољно кретање, лоша исхрана и хронични стрес по правилу окидач за настанак најопакије болести.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Са друге стране, доктор је открио и да постоје тестови за рану дијагностику карцинома.

Један тест је 2013. године патентиран, одобрен је од америчке Агенције за храну и лекове. Тест открива протеин који стварају само малигне ћелије. Кад имате 2 милиона малигних ћелија у организму, тест је позитиван. Тад имате тумор који је величине 0,8 милиметара – објаснио је стручњак, истичући да је код најтеже болести савременог света најбитнија превенција.

„Последњих година је постало јасно да је раст тумора изузетно завистан од метаболизма, посебно шећера. У поређењу са нормалним ћелијама, ћелије тумора зависе изузетно много од глукозе. Глукоза се користи без учешћа митохондрија, што за последицу има стварање млечне киселине. Да би искористили глукозу, туморске ћелије приморавају околне ћелије везивног ткива да им уступају митохондрије у процесу који је познат као трансфер митохондрија. Ове ћелијске органеле се из нормалних ћелија преносе преко микротубула у малигне ћелије. У нормалних ћелија, интензивно разлагање глукозе ствара слободне радикале кисеоника, што доводи до процеса названог аноикис. Ћелије тумора имају способност да спрече овај процесс, а ово им омогућава стварање метастаза. Дакле исхрана богата грицкалицама или шећерима директно води ка настајању тумора“, истиче др Несторовић.

Доктор је додао:

„Човек уништава планету, али и самог себе. Многи ауторитети мисле да се крећемо путем без повратка. Нећемо победити рак док не променимо начин на који функционише наше друштво, а ово не може доћи без промене мишљења. Мука ми је од економиста који говоре о одрживом расту, дакле непрекидном, бесконачном расту производње и потрошње. Природа нас опомиње, вратимо се својој суштини. Рак је само симптом шире болести која влада овом планетом“.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс