Здравље

Обратите пажњу! ДОКТОР НЕСТОРОВИЋ САВЕТУЈЕ: Ова храна вам ПОМАЖЕ у критичним ситуацијама

Доктор Бранимир Несторовић, који је познат као неко ко износи другачије, па често и супростављене ставове онима које заговара Кризни штаб за борбу против коронавируса, током својих јавних наступа отркио је многобројне савете који не спадају у домен класичне медицине, а који би могли да помогну код различитих обољења

Гостујући на једној од телевизија, доктор Несторовић је открио да су мед и корпива одлични за амброзију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је том приликом дао и детаљно упутство како коприву у том случају треба користити.

– Најбоље да се листови коприве самељу са медом или да се држи коприва у замрзивачу две недеље, па се она сама претвори у прах и помеша са медом. Чај није добар, јер вода убија корисне састојке у коприви – објаснио је доктор.

Чир на желуцу и хеликобактерија

Када је реч о чиру на желуцу, доктор савету конзумацију обичног купуса. Према његовим речима, купус је одличан и за хеликобактерију.

– Треба узети три шоље исецканог купуса, додати две цаше прокуване воде, сипати у блендер и миксати око 10 секунди. Потом сипајте мешавину у теглу, херметички је затворите и оставите да стоји на око 20 степени око три дана. Потом профилтрирајте течност и држите је у фрижидеру. Пијте једну цашу сока свако јутро, пола сата пре оброка – наводи се у рецептури доктора Несторовића.

Облога од црног кима за реуму

На свом блогу који прати заинтересована јавност, доктор је својевремено открио да је за реуму одлична облога од уља црног кима.

– Уље црног кима је наношено у количини од једног милилитра три пута дневно на колено, током осам недеља. Утрљавање је трајало пет минута – навео је Несторовић објашњавајући детаље једне студије која је показала да је наношење овог уља дало боље резултате у санирању реуматских болова, уз минимална нежељена дејства.

Исхрана

Објашњавајући принципе правилне исхране, доктор Несторовић објаснио је да је хроно дијета једна од најефикаснијих начина за губљење килограма, а да се при том избегне гладовање.

– После 6 увече ништа, само вода, или само чај незаслађен. Последњих година јако популарна тај дводневни пост, а то је наш пост у православљу, дводневни пост се састоји од тога да двапут недељно узимате 500 калорија. Ако се зна да отприлике 2000 калорије треба човеку за нормално функционисање, то је баш елементарно. Овсена каша, пар воћки, два пута недељено. Најважније је избеци ефекат гладовања, где се чезне за храном, сањате храну и одедном пукнете и испразните фрижидер, преједете се – саветује Несторовић.

Бели лук

Редовно конзумирање коприве, белог лука и ораха одлично је за имуни систем, говорио је својевремено Несторовић.

– На првом месту је лист коприве, на другом бих увек ставио бели лук, а треће место орах. Коприва садржи бројне имуностимулаторне и антикарциногене супстанце, а бели лук и броколи супрона једињења која су изразити антиоксиданси. Орах је намирница са пуно корисних материја, неке од њих, јунглан на пример су јединствене само за њега – казао је Несторовић.

Кафа

Према речима доктора Несторовића, кафа је најефикаснија за скидање температуре.

– Јака концентрована кафа на свака 4 сата је одличан антипиретик. Можда је најбољи лист бундеве, али где сада да га надете? Он је врхунски у скидању температуре, скува се једна и по шака листа бундеве на литар воде и конзумира 4 пута дневно и температуре нема, то је врхунска терапија – рекао је стручњак.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо