Србија

ОГЛАСИЛА СЕ ЋЕРКА МЕРИМЕ ЊЕГОМИР НАКОН СМРТИ МАЈКЕ: Њене речи кидају душу (ФОТО)

Фото: Фејсбук принтскрин

ПЕВАЧИЦА Мерима Његомир преминула је данас у 69. години живота након тешке борбе са болешћу.

Овим поводом се и њена ћерка Љубица Његомир огласила кратком поруком на друштвеним мрежама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Част је бити твоје дете. Бескрајно мила, моја мамице – написала је Љубица на друштвеним мрежама.

Ко је била Мерима Његомир?

Мерима је рођена 9. новембра 1953. године у Београду.

Снимила је више од 25 албума и отпевала неке од безвременских хитова као што „Иванова корита“, „Рузмарин“, „Што је лепо кад се неко воли“, „Али памтим још“, „Опило нас вино“, „Кад зашкрипи капија“, „Бол болујем“, „Зелене су очи твоје“, „Да није љубави твоје“, и многе друге.

Мерима Његомир је са само 14 година доживела развод родитеља, а њена мајка тада је одлучила да напусти породични дом са Меримином петогодишњом сестром, док су Мерима и њен млађи брат остали са оцем.

Осим тога, како је већ у раној младости осетила велику љубав према музици и певању, суочила се са новом препреком будући да јој је отац изричито забранио да размишља о томе као о свом животном позиву, већ је инсистирао на томе да што пре научи занат, како би се запослила и почела да помаже породицу.

Ипак његове речи и намера да је одговори од микрофона нису утицале на Мериму, која је са 18 година имала први наступ пред публиком. Наиме, једном приликом изашла је са пријатељима у ресторан и у шали рекла музичару из оркестра који је свирао те вечери да је сигурна да пева боље од њиховог певача.

Понудили су јој да запева, што је она одмах прихватила, а два месеца касније контактирали су Мериминог оца, ком су објаснили да има веома талентовану ћерку.

Питали су га да ли би могла да наступа са њима, за шта он није желео ни да чује, тврдећи да ће на тај начин осрамотити породицу. Међутим, Мерима ни тада није одустајала, већ је решила да упркос забрани оца прихвати понуду, а остало је историја. Наступи су се низали, публика ју је заволела, а она се због ове одлуке никада није покајала, а у народу је до данас остала једна од најпознатијих и најцењенијих певача народне музике.

Извор: Новости