Србија

ОГЛАСИЛА СЕ ЖЕНА КОЈУ ЈЕ ПОЛИЦАЈАЦ БАЦИО ПРЕКО БАНКИНЕ: Ево шта нам је поручила (ВИДЕО)

Снежана Мишић Богуновић, жена коју је током јучерашњег протеста оборио на земљу командир ПУ Савски венац Александар Крстић, каже за портал Нова.рс да је у добром здравственом стању, али да је потресена због свега што се догодило.

Снимак како полицијски службеник обара жену преко банкине на ауто-путу шокирао је српску јавност.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Снежана за наш портал истиче да је сада добро и објашњава како је дошло до поменуте ситуације.

“Добро сам, мало сам угрувана, али сам суштински добро. Једино што сам и даље узнемирена због свега што се десило. Просто, нисам очекивала да ће тако нешто да уследи, то је за мене, која је дошла мирно да протестује, био шок”, истиче Снежана.

“Намера протеста је била да блокирамо Газелу, нико од нас није хтео да се гура и сукобљава са полицијом, нити било шта слично томе. У једном тренутку, успели смо да изађемо на пут код зграде БИПа и тада су се појавили полицајци и направили кордон. Кренули смо коловозон у правцу Ниша, а убрзо је и велики број грађана изашао на пут и већ је малтене била блокирана саобраћајница. Ја сам се тада склонила са стране, до банкине, јер је нека госпођа, која се налазила у аутомобилу, била нервозна”, истиче Снежана и додаје:

“Тада ми је полицајац пришао, дохватио ме је за крагну и пребацио преко банкине. Рекао је: “ Да ли си свесна шта радиш, не могу ја цео дан да се јурим са вама!” Након тога су се окупљени видно изнервирали због тог поступка”, каже наша саговорница.

Истиче да јој се командир није извинио.

“Шокирало ме је то што ми након свега тога није пришао, да ме евентуално пита: “Госпођо, је л сте добро? ”Мислим да је то нормална реакција сваког човека”, каже Снежана, која је и даље потресена због свега што се десило.

Додаје да су јој осећања тренутно помешана, те да још увек није поднела пријаву против Крстића.

“Децу учим да се не плаше полиције, да су они ту за нас, а онда на телевизији гледају како им мајку пребацују преко банкине. Не знам шта бих рекла, ја нисам политички активиста, нити сам протесту присуствовала јер подржавам неку странку. Присуствовала сам јер желим да се укаже на неке битне проблеме који се тичу свих нас у Србији”, каже Снежана.

Подсетимо, командир Александар Крстић је најпре снимљен како напада једног демонстранта, након што му је он претходно поставио питање да ли ће они (полицајци прим. аут.) гурати голоруки народ.

Потом је уснимљен још једном, и то када пребацује нашу саговорницу преко банкине.

Извор: Нова