Србија

ОГЛАСИО СЕ АДВОКАТ МАРЈАНОВИЋА: Послушајте Зоранов позив полицији ПА МУ ОНДА СУДИТЕ! Јавност ће бити згрожена

Судски вештаци чији је задатак био да утврде да ли је блато пронађено на панталонама Зорана Марјановића исто као оно са места на ком је 2. априла 2016. у каналу поред насипа у Црвенки убијена његова супруга Јелена Марјановић изјавили су јуче пред Вишим судом у Београду да не могу са сигурношћу да тврде тако нешто.

Марјановић је, подсетимо, једини је оптужени за брутално убиство певачице, која је усмрћена ударцима тупим предметом у главу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Адвокат одбране Зорана Марјановића, Стефан Јокић, каже да иза сваког злочина остају трагови починиоца, док за осумњиченог Марјановића не постоји ниједан ДНК доказ који га повезује са убиством.

Додаје да није много остало до првостепене пресуде: два или три главна претреса, а суд је већ издао налог да се у року од осам дана прецизирају доказни предлози.

– Од тих доказних предлога желимо да саслушамо позив Зорана Марјановића полицији и како је причао са оператером када је пријавио догађај. Желимо да се чује и како су му се обраћали припадници МУП, како му је један од шефова током позива рекао: “Жена ти је кући, иди и ти, немаш ту шта да тражиш”. Јавност ће бити згрожена – каже адвокат за ТВ Пинк, додајући да за ово постоји сведок, полицајац Борис Пуцић.

Пуцић је био на лицу места, био је сведок у самом кривичном поступку, и управо он је рекао Марјановићу да позове 192 и пријави нестанак.

– Када је позвао да пријави, прво му се јавила жена, која је линију пребацила шефу да би питала шта треба да ради. Постојала су четири позива од по 120 секунди. Ту се чује и бициклиста, сви… Позвао је и рекао да му је жена нестала и да не зна шта да ради. То је једно ругло од разговора, а када јавност то буде чула, нека каже да ли је лоше поступио он, или ти људи који су му се јавили на телефон. Ово ћемо објавити у наредна два главна претреса – каже адвокат.

На питање шта се јуче догодило у Вишем суду, Јокић одговара:

– Јуче је одржан главни претрес, на којем су судски вештаци рекли да блато пронађено на панталонама Зорана Марјановића има исти минерални састав са блатом на месту злочину. То значи да није рађена идентификациона ознака, односно то блато није потпуно исто оном са лица места. Зато се не може тврдити да је Марјановић био на месту где је Јелена убијена. То исто блато могло је да буде 50 метара даље у каналу, 10 метара лево, 10 метара уз насип… Дакле, само по општим карактеристикама се та два узорка блата поклапају.

Истиче да је „пао“ сваки доказ против осумњиченог Зорана Марјановића, па је тако и Телеком Србија, мобилни оператер који нема никакав интерес у случају, саопштио да није регистровано гашење телефона на мрежи.

– Имамо и важан доказ, малу Јану коју су вештаци, које је одредила држава, вештачили осам сати. Она је том приликом рекла да је све време била са оцем. Не знам шта више треба да се деси да човека ослободе. Та породица је доживела пакао од стране медија, не знам може ли та штета да се надокнади када се Марјановићу изрекне ослобађајућа пресуда – каже адвокат.

Подсетимо, Жарко Поповић, некадашњи начелник одсека за крвне деликте, открио је шокантне детаље о смрти певачице Јелене Марјановић.

– Марјановић је тог дана дошао код нас у службу да пријави нестанак супруге, и његова прича је била доста нелогична. Био сам тада шеф Одсека за увиђајно-оперативне послове ПУ Београд, одмах сам обавестио начелника Трећег одељења да имамо човека са сумњивом и нелогичном причом. Дошао је и испричао да је са супругом и ћеркицом изашао да шета насипом. Каже „она је трчкарала испред нас а ја сам ћеркицу држао за руке и ишли смо лагано за њом. Она је у једном тренутку нестала.“ Крај. Мислим да су му тада колеге одредиле 48 сати задржавања без много доказа и чињеница – испричао је Поповић у јутарњем програму Хепи телевизије.

Анализа биолошких трагова претпоставља анализу наследног материјала са лица места, на основу које се, на јединствен начин, може одредити коме тај материјал припада, објашњава за Пинк молекуларни биолог и форензички генетичар проф. др Душан Кецкаревић.

ДНК анализа може дати одговор на питање како је дошло до неког догађаја.

– Одсуство доказа не значи да неко није крив, већ имамо претпоставку невиности због које и доказујемо кривицу – објашњава др Кецаревић.

Слаже се да се породица Марјановић кроз медије „анатемише“, а поступак није завршен.

Извор: Курир.рс/Пинк