Србија

Огласио се доктор Кон: ТРАЖИМО ПОТПУНО ЗАТВАРАЊЕ НА 10 ДАНА

Епидемиолог Предраг Кон изјавио је данас да ће ковид пропуснице, које ће од данас бити на снази од 20 сати уместо од 22 сата, довести до благог пада новозаражених у наредних недељу до две.

Кон је поновио да је медицински део Кризног штаба тражио потпуно затварање на 10 дана, јер би то, како каже, довело до наглог пада новозаражених и имало више ефекта.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кон је рекао да медицински део Кризног штаба неће одустати од рестриктивнијих мера док се не спусти број новозаражених и док не уђемо у такозвану безбедну зону.

Каже и да је медицински део Штаба тражио и да ковид пропуснице важе 24 сата, али да то није усвојено јер би било проблема у реализацији спровођења такве мере.

– Онда је одлучено да ковид пропуснице важе од 20 сати, када се наводно те мере могу контролисати. За недељу дана до две недеље можемо очекивати благи пад новозаражених због ових мера – рекао је Кон.

Епидемилог је позвао грађане да се вакцинишу, јер је, наводи, то једини начин у борби против коронавируса.

Коментаришући скандирање и увредљиве поруке на његов рачун, рекао је да то само значи да нису разумели колико су одвратну ствар урадили.

– Нисам ја толико битан, колико је битно стварање атмосфере линча. Она се ствара већ неко време, иде поступно и људи више уопште не размишљају – рекао је др Кон.

Како каже, то је нешто што се развија и то крајње перфидно.

– Неки то раде свесно, неки не, али се ствара та атмосфера. Ти људи не само да не желе добро мени, они не желе добро ни читавом друштву – рекао је др Кон и додао да је борба против тога сада приоритет за њега.

Како каже, не ради се само по антиваксерима по убеђењу, то су сада, додаје, активисти.

Он истиче да када је породица у питању, осећа огромну обавезу, и додаје да је он лично спреман да се жртвује и да не осећа страх.

– Ово што доживљавам је мој лични чин патротизма, немам никакву дилему. Било би ми лакше да ме је неко пребио, него да је написао оно на зиду – рекао је др Кон.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс