Србија

Огласио се министар: „Србији нису потребне странци да би се силом вратила на Косово и Метохију“

Да Србија хоће да се силом врати и на север и на југ КиМ, не би јој требали ни Руси ни било који други странци, каже министар Алексндар Вулин.

Он се огласио писаном изјавом на коментар бившег команданта Косовских безбедносних снага Кадрија Кастратија.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Када код Албанаца проговори страх и нечиста савест, обично лупетају о српској агресији и руској опасности, и почну да кукају како је Вучић опасан, а Србија велика. Ни председник Вучић ни ја не спремамо и не тражимо руске добровољце“, рекао је он.

Вулин напомиње да би Србији за повратак на целокупну територију Косова и Метохије били довољни Срби рођени на том простору.

„У то су се Албанци уверили када су слали бахате специјалце на север Косова и Метохије, а понизне и уплашене их повлачили на југ“, изјавио је министар унутрашњих послова Александар Вулин, одговарајући бившем команданту КБС-а Кастратију, који је рекао да има информације да председник Србије Александар Вучић и министар Вулин регрутују руске плаћенике да би их довели на север Косова.

„Албанско лупетање о Русима на северу КиМ треба да послужи као разлог да НАТО још једном подигне оружје како би водио рат који Албанци сами никада нису могли да добију, баш као што сами нису могли да направе ни државу. Ако силе запада имају глава својих грађана на бацање и жеље да воде шиптарске ратове, ми Срби главе своје деце за губљење немамо. Вучић је једини лидер на Балкану коме је до мира стало више него до сопствене политичке будућности, али то је његова снага, није слабост“, поручио је министар Вулин.

Бивши командант Косовских безбедносних снага Кадри Кастрати изјавио је да има информације да председник Србије Александар Вучић и министар одбране Александар Вулин регрутују руске плаћенике да би их довели на север Косова, пише Економија онлајн.

„Руско присуство на Балкану је веома јасно, свесни смо да су у Северној Митровици свакодневно присутни људи из Русије и Србије. Циљ Русије и ’Републике Српске’ је да буду присутни на северу, стварају разне тензије – видимо и ситуацију у Босни где је председник ове републике упозорио да ће Милорад Додик појачати своје војне снаге и полицију за могућност отцепљења од босанске федерације и то би по мом мишљењу био сценарио на северу Косова“, рекао је Кастрати.

Додао је да се дестабилизација у БиХ може пренети на север Косова.

„Према неким информацијама које имам, Вучић и Вулин регрутују руске плаћенике да их доведу на север Косова, а за ову групу је задужен генерал Диковић, ако дође до дестабилизације у Босни, исто аутоматски почиње на северу Косова и крајњи циљ Србије је да направи ’Велику Србију’“, изјавио је Кастрати за ТВ Кљан Косова.

Кастрати је рекао да косовској Влади треба да буде приоритет КБС и безбедност Косова и његових грађана.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92/Косово Онлине