Србија

Открио све! БИВШИ НАЧЕЛНИК: Како су уништени докази након убиства Јелене Марјановић – „Прича о Зорану била је нелогична!“

ЖАРКО Поповић, некадашњи начелник одсека за крвне деликте, гостујући на Тв Хепи, изнео је своју визију злочина и том приликом открио шокантне детаље о смрти певачице Јелене Марјановић.

– Марјановић је тог дана дошао код нас у службу да пријави нестанак супруге, и његова прича је била доста нелогична. Био сам тада шеф Одсека за увиђајно-оперативне послове ПУ Београд, одмах сам обавестио начелника Трећег одељења да имамо човека са сумњивом и нелогичном причом. Дошао је и испричао да је са супругом и ћеркицом изашао да шета насипом. Каже „она је трчкарала испред нас а ја сам ћеркицу држао за руке и ишли смо лагано за њом. Она је у једном тренутку нестала.“ Крај. Мислим да су му тада колеге одредиле 48 сати задржавања без много доказа и чињеница – испричао је Поповић у јутарњем програму Хепи телевизије.

Цела прича о Зорану била је нелогична

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Објашњава да уколико је некоме одређено задржавање од 48 сати и не пронађу се докази, приведени мора бити пуштен из притвора, и не може више бити привођен по истој ствари. Каже да му је цела прича Зорана Марјановића била нелогична и мистериозна.

– То је била прва велика грешка. Пуштен је на слободу после 48 сати. У мојој првој наредној смени јављено је да је нађен леш у том каналу. Претпоставили смо да је то то, али у полицији мораш да се увериш на бази чињеница. Окренуо сам тужиоца и рекли су нам да ми то радимо. Послао сам екипу на лице места, тог дана је било 30 степени напољу. Ватрогасци су извукли њено тело из воде и ставили га у лежећи положај поред канала. Колега ми је јављао шта се дешава, на њеном телу није било видљивих повреда, ни контактних садржаја испод ноктију и нигде никаквих повреда, гардероба сва уредна онако како је пријављена, без трагова цепања и кидања. Једино су биле видљиве повреде у пределу теменог дела главе. На одбукцији је утврђено да је она бачена у канал жива, јер су јој стомак и плућа били пуни воде, значи дисала је под водом кад је убачена у канал. Званично, ту се узрок смрти може написати да је смрт проузроковало гушење, угушење коме су допринеле повреде, јер да није била тако снажно повређена у главу могла би да изађе из канала – каже Поповић гостујући на ТВ Хепи.

Где је наступио проблем

Некадашњи начелник одсека за крвне деликте објашњава да је наступио проблем.

– Она је положена на травнату површину, рекао сам колеги да је прекрију нечим због мува и обавестили смо тужиоца. Госпођа тужилац нам је рекла да тренутно има саслушање, приведена лица има у Палати правде и мора да их саслуша и да мало сачекамо. То мало чекање је трајало три сата – каже Поповић и додаје да је Зоран Марјановић за то време био на слободи, јер је пуштен из притвора након 48 сати због недостатка доказа.

Наглашава да је тело Јелене Марјановић три сата стајало на сунцу чекајући тужиоца.

– Услед високе температуре наступиле су такве морфолошке промене на њеном телу да ниједан биолошки траг више није могао да се скине који би могао бити валидан у Тужилаштву као доказ. Да су нам дали овлашћење да ми завршимо увиђај, завршили бисмо.

Поповић тврди да је Јелена Марјановић донета и бачена у канал жива. Истиче и да га нико никада из Тужилаштва није позвао, али додаје и да нема потребе да га зову јер је обдукцијом утврђено шта је прави узрок смрти.

– Имала је повреде дугачке са оштрим ивицама, нанете великим ножем или сатаром. Имала је више таквих повреда у теменом делу главе, ништа по лицу или телу – казао је Поповић.

 

Извор: Новости.рс